Ga naar de inhoud

Australian Open in de ban van Netflix-vloek: protagonisten sneuvelen in sneltempo

Merkwaardige vaststelling op de Australian Open. Bijna alle protagonisten uit de nieuwe Netflix-serie "Break Point" sneuvelden al. Binnen het wereldje wordt er dan ook al gewag gemaakt van een vloek. 

Het lijken wel "The Hunger Games" in Australië.

 

Op het eerste grandslamtoernooi van het jaar sneuvelen de favorieten met bosjes. Daarin merken veel fans een bizarre trend op: veel hoofdrolspelers uit de Netflix-serie "Break Point" mochten de koffers al pakken.

 

Van de 10 vrouwen en mannen die de cameraploegen van dichtbij volgden, zijn er na de tweede ronde al maar liefst 8 uitgeschakeld.

 

Drie spelers (Tomljanovic, Badosa en Kyrgios) moesten al vooraf verstek geven door blessures. Vervolgens sneuvelde Berrettini verrassend in de eerste ronde tegen Murray.

 

Donderdag mochten er nog een paar kruisjes bijgezet worden. Toptalent Casper Ruud ging als eerste ten onder, nadien volgde 8e reekshoofd Taylor Fritz en ook Thanasi Kokkinakis verloor na een marathonpartij.

 

Bij de vrouwen eveneens een opvallend slachtoffer: de exit van nummer twee Ons Jabeur zagen weinigen aankomen. 

 

En dus groeide het geloof in de #NetflixCurse exponentieel op sociale media. Alleen Sakkari and Auger-Aliassime blijven nu nog over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sloeg vloek ook in F1 en wielrennen al toe?

Het is lang niet de eerste keer dat Netflix als boodsdoener van slechte resultaten aanzien wordt.

 

Ook in de populaire F1-serie "Drive to Survive" is de Netflix-vloek een veelbesproken onderwerp. Wanneer de cameraploeg tijdens een weekend in het zog van bepaalde teams kroop, kampten die coureurs vaak met problemen.

 

En wat te denken van de Netflix-docu over de meest recente Tour de France? De crew interviewde vooraf alle topfavorieten... behalve de uiteindelijke winnaar Jonas Vingegaard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.