Ga naar de inhoud

VIDEO: Heerlijke plaatsbal van Dries Mertens is beslissend voor Galatasaray in de beker

Dries Mertens op archieffoto.

Galatasaray speelt de kwartfinales van de Turkse beker, met dank aan Dries Mertens. De Rode Duivel lijkt steeds beter zijn draai te vinden in Turkije. In de beker deed hij zijn ploegmaats en de fans van Galatasaray kirren van plezier met een prachtige goal tegen Alanyaspor.

Galatasaray is de trotse leider in de Turkse competitie momenteel. In de 1/8e finales van de bekercompetitie speelde de ploeg van Dries Mertens tegen eersteklasser Alanyaspor, de nummer negen in de competitie.

 

Mertens begon in de basis in steun van diepe spits Gomis (ex-Lyon). Twee andere nieuwkomers afgelopen zomer, Icardi en Torreira begonnen op de bank.

 

Mertens was van grote waarde voor Galatasaray. Eerst door Nelsson de 0-1 aan te bieden na 16 minuten en daarna door nog voor de pauze heerlijk de 0-2 in de verste hoek te schilderen (zie video). 

 

Alanyaspor maakte nog voor de rust de aansluitingstreffer, maar kwam niet verder dan dat.

 

Dries Mertens voetbalt zich stilaan meer en meer in de Turkse harten met ondertussen drie goals in de competitie en een in de beker voor Galatasaray.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.