Ga naar de inhoud

Sportieve Sweeck: "Tijd om de bladzijde om te draaien"

Laurens Sweeck zichtbaar teleurgesteld op het podium van het Belgisch kampioenschap.

Veldrijder Laurens Sweeck (29) heeft beslist om het incident op het Belgisch kampioenschap achter zich te laten. "Het is een teleurstelling om zo te verliezen, maar het is ook tijd om de bladzijde om te slaan", schrijft hij op Instagram, met de hashtag sportiviteit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Laurens Sweeck was zwaar ontgoocheld na afloop van het BK veldrijden in Lokeren, waar hij de zege aan Michael Vanthourenhout moest laten. De nummer 2 was duidelijk niet opgezet met de gebeurtenissen in de materiaalpost. Team Vanthourenhout zou hem daar gehinderd hebben.

Vanthourenhout: "Er is wel iets gebeurd"

"Ik heb de beelden nog eens goed bekeken. Er is wel iets gebeurd, maar daar wint of verliest Laurens de koers niet", vertelde Michael Vanthourenhout vanochtend op Studio Brussel. "Ik dook ook gewoon als eerste de materiaalpost in."

 

Vanmiddag duikt Vanthourenhout opnieuw het veld in. De kersverse Belgische kampioen doet mee in Otegem, de klassieke herkansing voor het BK.

 

"Ik dacht rustig naar Spanje te vertrekken om het WK voor te bereiden, maar het zal opnieuw ploeteren worden in de modder (lacht)."

Daar wint of verliest Laurens de koers niet.

Michael Vanthourenhout