Ga naar de inhoud

Judd Trump heerst voor tweede keer op Masters snooker na titanenstrijd met Mark Williams

Trump was de beste na een spannende finale tegen Williams.

Judd Trump heeft voor de tweede keer in zijn carrière de prestigieuze Masters snooker gewonnen. In een spannende finale tegen drievoudig wereldkampioen Mark Williams was de nummer vier van de wereld finaal de sterkste: 10-8. 

Als een kat met negen levens had Judd Trump zich door het Masters-toernooi gewurmd. De eerste ronde had hij maar nipt overleefd tegen Ryan Day, een ronde later was het opnieuw een thriller tegen Barry Hawkins. 

 

In de halve finale kon Trump vervolgens over Bingham walsen, maar in de finale zou "The Ace in the Pack" opnieuw voor een thriller staan.

 

Mark Williams was Trumps opponent in die finale. De drievoudige wereldkampioen stond twintig jaar na zijn eindzege in 2003 eindelijk nog eens in de finale van het belangrijkste snookertoernooi na het WK.

 

De Welshman begon ook als een raket aan de partij en zette met een break van 138 meteen de toon. Maar Trump had een stevig antwoord in huis en won met secuur snooker en een occasionele klasseflits vier frames op een rij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Williams moest reageren en begon met een nieuwe centurybreak zoetjesaan zijn achterstand weg te werken. De 47-jarige Williams tankte bij het begin van de avondsessie vertrouwen en won na de pauze vier van de eerste vijf frames. Plots stond Williams 6-7 voor.


Beide spelers gaven mekaar daarna geen duimbreed meer toe. Het veertiende frame werd een tactische strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Trump. Maar Williams liet het niet aan zijn hart komen en hield gelijke tred tot 8-8.


In het cruciale zeventiende frame leek het opnieuw een tactisch spel te gaan worden, maar Trump nam kordaat over van Williams en hengelde het spelletje binnen. De laureaat van 2019 had zo nog maar één frame nodig voor een nieuwe eindzege.


En dat deed Trump in stijl. Met een weergaloze 126-break maakte hij het af. De Engelsman wint zo zijn eerste toernooi van het seizoen en houdt er een cheque van 250.000 pond aan over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
finale (best-of-19)
Judd Trump (Eng-4) Mark Williams (Wal-7) 10-8
1/2e finales (best-of-11)
Stuart Bingham (Eng-14) Judd Trump (Eng-4) 1-6
Jack Lisowski (Eng-10) Mark Williams (Wal-7) 0-6
1/4e finales (best-of-11)
Shaun Murphy (Eng-12) Stuart Bingham (Eng-14) 0-6
Barry Hawkins (Eng-13) Judd Trump (Eng-4) 5-6
Hossein Vafaei (Irn-18) Jack Lisowski (Eng-10) 4-6
Mark Williams (Wal-7) Ronnie O'Sullivan (Eng-2) 6-5
1e ronde (best-of-11)
Neil Robertson (Aus-1) Shaun Murphy (Eng-12) 4-6
Kyren Wilson (Eng-8) Stuart Bingham (Eng-14) 3-6
Mark Allen (NIe-5) Barry Hawkins (Eng-13) 0-6
Judd Trump (Eng-4) Ryan Day (Wal-15) 6-5
Mark Selby (Eng-3) Hossein Vafaei (Irn-18) 2-6
John Higgins (Sch-6) Jack Lisowski (Eng-10) 3-6
Mark Williams (Wal-7) David Gilbert (Eng-17) 6-2
Ronnie O'Sullivan (Eng-2) Luca Brecel (11) 6-1