Ga naar de inhoud

Alexandra Manly neemt het stokje over in de Tour Down Under

Alexandra Manly.

De tweede etappe in de Tour Down Under voor vrouwen is een prooi geworden voor Alexandra Manly. De Australische toonde zich na 90 km van Bridwood naar Uraidla de snelste in een sprint met een kleine groep. Ze neemt de leiderstrui over van de Poolse Daria Pikulik, die zondag de openingsrit won.

De openingsrit bood kansen aan sprinters op zondag, de rit van vandaag was er één voor de aanvallers met de Mount Lofty in het slot als scherprechter waarna het nog 10 km tot aan de finish was.

 

Mount Lofty bracht inderdaad het nodige spektakel. Al vroeg moest leider Pikulik lossen en na een aantal schermutselingen was het uiteindelijk Amanda Spratt die een kloofje bergop wist te slaan op het steilste stuk van de klim.

 

De renster van Trek-Segafredo haalde in de afdaling en het vlakke deel naar de finish daarna alles uit de kast, maar enkele sprintersploegen, waaronder Jayco-AlUla voor Manly, lieten zich niet zomaar verschalken.

 

Op zo'n 500 meter van de finish werd Spratt alsnog gegrepen waarna er gesprint werd met een kleine groep. Manly nam als eerste de laatste bocht en toonde haar snelle benen. Ze haalde het voor Georgia Williams en Nina Buijsman.

 

Manly is ook de nieuwe leider. Ze telt acht seconden voorsprong op Georgia Williams en Grace Brown. 

 

Dinsdag staat de slotrit op het programma, over 92,3 km, en zal de Corkscrew Climb van 7,5 km wellicht bepalend zijn voor het klassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
rittenschema Tour Down Under vrouwen
      winnaar leider
rit 1 Glenelg - Aldinga 110 km Daria Pikulik Daria Pikulik
rit 2 Birdwood - Uraidla 90 km Alexandra Manly Alexandra Manly
rit 3 Adelaide - Campbelltown 93 km Grace Brown Grace Brown