Ga naar de inhoud

Vanthourenhout staat voor vestimentaire keuze: "Eerst de tricolore dragen, daarna de Europese trui"

 zo 15 januari 2023 16:47
Vanthourenhout is dit seizoen op de afspraak tijdens de kampioenschappen.

Na een geweldig duel met Laurens Sweeck is de Europese kampioen nu ook Belgisch kampioen. Michael Vanthourenhout was na zijn triomf in Lokeren dan ook dolgelukkig. "Ik moest op kop uit de laatste loopstrook komen, dat bleek genoeg."

"Ik ben heel blij", reageerde winnaar van Vanthourenhout na de race. "Het was echt wel een mooi duel tussen mij en Laurens."


"Hij was in het lopen net iets beter. In de laatste ronde voelde ik dat het stilaan op was, dus dan hen ik maar geprobeerd om als eerste uit de loopstrook te komen. Dat bleek genoeg."


Een paar keer was er een akkefietje in de materiaalpost. Bij de voorlaatste passage in die post bleef Sweeck met zijn fiets hangen aan een materiaalman van Vanthourenhout.


"Dat gebeurde telkens achter mijn rug", zei Vanthourenhout. "Het was chaos in die post. Als er iets is misgelopen, was dat niet bewust. Ik ben er zeker van dat het niet expres was."

Het was chaos in die post. Als er iets is misgelopen, was dat niet bewust. 

Michael Vanthourenhout

Met Vanthourenhout en Iserbyt konden de renners van Pauwels Sauzen- Bingoal op twee paarden wedden, maar Iserbyt viel door enkele foutjes al snel vooraan weg. 

 

"Ik heb nog even geprobeerd om Eli te laten terugkomen, maar ik zag dat hij misschien niet de beste dag had. Dan wist ik dat ik er alleen voor stond. Het is mooi dat ik het toch nog kan afmaken."


Na zijn Europese titel is Vanthourenhout nu ook Belgisch kampioen. Welke trui zal hij de komende weken dragen? 

 

"De eerste weken zal ik waarschijnlijk die Belgische trui wel dragen, maar in de grote crossen zal ik terug de Europese trui aandoen. Het is een beetje een luxeprobleem."

Gerelateerd: