Ga naar de inhoud

Florian Vermeersch heeft bescheiden ambities voor 2023: "Gewoon 1 koers winnen"

2022 was een jaar met ups en downs voor Florian Vermeersch. Hij won dan wel zijn eerste profkoers, maar in het voorjaar kon hij de belofte die hij een jaar eerder in Parijs-Roubaix had getoond niet inlossen.

Florian Vermeersch is nog altijd gemeenteraadslid in zijn heimat Lochristi, maar de politiek heeft geen tafelspringer van hem gemaakt. Bij de start van het nieuwe seizoen spreekt hij dan ook nog altijd op nuchtere en bedachtzame toon.

 

"Wij zijn er ons van bewust dat we ons na vorig seizoen (waarin Lotto uit de WorldTour degradeerde) moeten tonen, maar toch heb ik nu nog niet het gevoel dat het al "van moeten" is. Die druk zal wel opgevoerd worden als het openingsweekend nadert."

 

Vermeersch wil zijn 2e plaats in Parijs-Roubaix 2021 niet als een vergiftigd geschenk beschouwen, ook al zijn de verwachtingen rondom hem sinds die ene dag misschien wel onrealistisch hoog gestegen. "Ik heb daar geen negatieve druk door ervaren, maar ik besef ook dat het moeilijk wordt om die prestatie te overtreffen."

 

Hij reed vorig jaar voor het eerst de Tour en hoopt daar nu de vruchten van te kunnen plukken. "Ik merk toch dat de basis wat breder is geworden, dat ik meer aankan op training."

 

Wat zijn ambitie voor 2023 betreft, is Vermeersch bescheiden. "Ik wil een koers winnen. Gewoon eens winnen, het maakt niet uit welke koers. En voor de rest finales rijden."