Ga naar de inhoud

Thibau Nys: "Podium is realistisch, maar tegelijk ook heel hoog gegrepen"

 do 12 januari 2023 09:40
Thibau Nys won afgelopen weekend nog de cross in Zonhoven bij de beloften.
Thibau Nys won afgelopen weekend nog de cross in Zonhoven bij de beloften.

Thibau Nys start zondag bij de profs op het BK veldrijden in Lokeren. De renner van Baloise Trek Lions won afgelopen zondag in Zonhoven bij de beloften en is ook leider in de Wereldbeker, maar sukkelt met zijn rug en durft zijn hand niet in het vuur steken voor een goed resultaat.

Thibau Nys liet dit seizoen al enkele mooie dingen zien bij de elite. Zo eindigde hij 2 keer als 5e in de Amerikaanse wereldbekers, werd hij 7e in de Koppenbergcross, 7e in Gavere en 8e in Diegem. Tegelijk waren er dikke tegenvallers zoals de crossen in De Beekse Bergen, Antwerpen, Koksijde of Baal waar hij zelfs niet finishte.

 

"Ik voel me al een heel seizoen fysiek top, maar er zijn wedstrijden waar het totaal niet draait omwille van mijn rugproblemen", legt Nys uit. "In de aanloop van mijn seizoen heb ik die rug wat verwaarloosd. Dat is een les die ik meepak naar volgend jaar."

 

"Nu wordt er hard aan gewerkt, maar het is niet altijd gemakkelijk om er mee om te gaan, want ik weet voor een wedstrijd nooit of ik wel of niet goed zal zijn tijdens een cross."

Mijn wedstrijd is geslaagd wanneer ik mijn cross heb kunnen rijden zoals ik dat wil en niet met het gevoel dat ik gehinderd werd door mijn rug.

Thibau Nys

"Door voldoende rust te nemen voor het BK, die rug los te laten maken, goed te laten behandelen en mijn oefeningen te doen hoop ik zondag uitgerust aan de start te staan. Als ik fris ben, als die rug gerecupereerd is, hoop ik mijn goede conditie te kunnen verzilveren."

 

Nys droomt van een mooi resultaat in Lokeren. "Het podium is realistisch, maar tegelijk echt wel heel hoog gegrepen. Dan moet alles in de juiste plooi vallen. Een podiumplek is mogelijk, maar ik ga er zeker niet vanuit. Het kan net zo goed een 5e, 7e, 8e, 9e of 3e plaats zijn", lacht hij.

 

"Ik zal tevreden zijn als ik mijn ding zal kunnen doen. Mijn wedstrijd is geslaagd wanneer ik mijn cross heb kunnen rijden zoals ik dat wil en niet met het gevoel dat ik gehinderd werd door mijn rug. Dan maakt een resultaat niet veel uit, als ik maar zonder pijn rijd."

BK veldrijden 2023 in Lokeren
zaterdag vrouwen nieuwelingen Sanne Laurijssen
  vrouwen junioren Fleur Moors
  mannen junioren Viktor Vandenberghe
  vrouwen beloften Julie Brouwers
  vrouwen elite Sanne Cant
zondag mannen nieuwelingen 1e jaars Seppe Sprangers
  mannen nieuwelingen 2e jaars Arthur Van den Boer
  mannen beloften Witse Meeussen
  mannen elite Michael Vanthourenhout
Gerelateerd: