Ga naar de inhoud

Fans van Milan hebben Charles De Ketelaere in vizier: "32 miljoen euro voor 0 goals"

Teleurstelling bij Charles De Ketelaere in het shirt van Milan: hij kon weer niet scoren.

Charles De Ketelaere heeft het moeilijk om de Milanese harten te veroveren. Gisteren kon hij een nieuwe kans in de basis niet grijpen, tot afgrijzen van de fans van Milan, die zich laten horen. Stefano Pioli en Paolo Maldini verdedigen de Belg.

AC Milan vloog gisteren uit de Coppa Italia na een pijnlijke thuisnederlaag na verlengingen tegen 10 spelers van Torino. Op sociale media is de frustratie en woede van de supporters van Milan te voelen. "Zo kan het niet verder."

 

En die frustratie en woede is ook gericht op Charles De Ketelaere. Niet alles is de schuld van onze landgenoot, maar hij is wel de ideale zondebok voor gefrustreerde supporters omdat hij afgelopen zomer de duurste transfer van Milan was.

 

Vooral zijn doelpuntendroogte is een doorn in het oog. "32 miljoen euro voor 0 goals", klinkt het. Gisteren kwam De Ketelaere (alweer) dicht bij zijn bevrijdende debuutgoal voor Milan, maar zijn kopbal belandde op de paal (zie video).

 

Ook La Gazzetta dello Sport zag dat De Ketelaere nog altijd zoekende is. "120 minuten lang speelde De Ketelaere nog altijd met de handrem op. Zowel in de spits als op de 10", klinkt het in de krant. "Milaan is nog niet het paradijs dat hij zich maanden geleden had voorgesteld."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maldini: "Dit kan toch niet zijn laatste reddingsboei zijn?"

Nochtans was niet alles slecht gisteren tegen Torino, zeker in de eerste helft liet De Ketelaere af en toe zijn talent zien. Dat zag ook Milan-coach Stefano Pioli, die de ex-speler van Club Brugge diep in de spits op het blad had gezet.

 

"Dat is niet zijn natuurlijke positie. Ik heb hem opgesteld in de spits, omdat hij een belangrijke speler is en omdat Giroud na een druk WK niet elke wedstrijd kan spelen. Ik vond dat hij goed bewoog en enkele goeie acties maakte", zei Pioli.

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Ketelaere probeerde in zijn typische stijl voor diepgang te zorgen, kopte voor de rust op de paal en dwong Torino-doelman Milinkovic-Savic tot een knappe redding. "Iedereen verwacht dat Charles beslissend is en impact heeft", weet Pioli. "Maar we hadden allemaal beter kunnen doen tegen Torino."


Voor de wedstrijd tegen Torino had sportief directeur Paolo Maldini ook de verdediging van De Ketelaere op zich genomen. "Hij blijft een speler van 21 jaar, hij is een investering op lange termijn."


"Een wedstrijd in de 1/8e finales van de Coppa Italia kan toch niet zijn laatste reddingsboei zijn? Er moet een beetje meer nuance in zijn beoordeling zijn. We hebben het ook gezien met Tonali, we moeten geduld hebben met zulke jonge spelers." De vraag is of de Milan-fans dat geduld kunnen opbrengen.