2
5

1.250 euro boete voor KV Mechelen na wangedrag supporters tegen Cercle Brugge

wo 11 januari 2023 10:44

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft woensdag 1.250 euro boete opgelegd aan KV Mechelen. Supporters van KVM gooiden in een competitieduel tegen Cercle bekertjes op het veld en gebruikten pyrotechnisch materiaal.

De inbreuken vonden plaats tijdens de wedstrijd tussen Mechelen en Cercle Brugge op 23 december, eindstand 1-1.

In de 74e minuut, enkele minuten na de gelijkmaker van Nikola Storm, gooiden enkele fans bekertjes bier op het veld, zonder impact te hebben op het spel. Voor de wedstrijd hadden supporters ook al een gele rookbom afgestoken, waarvan de rook ook weggetrokken was voor het eerste fluitsignaal.

De Mechelse verdediging droeg aan dat Cercle-speler Jesper Daland de fans had geprovoceerd. Het Comité zag inderdaad opruiende gebaren van de Noorse verdediger, maar de verantwoordelijkheid voor het gooien van de bekers bleef wel degelijk bij de fans, aldus het Comité.