Ga naar de inhoud

Dimitri Van den Bergh na bolwassing: "Had dit totaal niet verwacht"

Michael van Gerwen heeft Dimitri Van den Bergh een stevige tik uitgedeeld op het WK darts.

Dimitri Van den Bergh (28) kan nauwelijks vatten wat hem overkomen is in de halve finales van het WK darts. "Dit is een grote teleurstelling. Ik heb niet uitgevoerd wat ik in gedachten had", reageert hij na z'n 6-0-nederlaag bij VTM 2.

Dimitri Van den Bergh (PDC-15) verloor zwaar van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3) op het WK darts in Londen.  

 

"Dat had ik totaal niet verwacht", opende hij het gesprek. "Ik sta hier met een groot teleurstellend gevoel."

 

"Ik had niet verwacht dat het zo zou lopen, maar Michael stond ongelooflijk goed te gooien. Op de belangrijke momenten haalde hij uit met een 11- of 12-darter. Zo hield hij me onder druk."

 

"Ik heb niet uitgevoerd wat ik in gedachten had", zei Van den Bergh, die er wel in bleef geloven. "Het klinkt misschien wat gek, maar het WK heeft comebacks gekend."

 

Die kwam er niet voor de Belgische nummer 1. "Dit was een grote les", beseft hij, "maar ik kan wel terugkijken op een mooi WK."

Dit was een grote les, maar ik kan wel terugkijken op een mooi WK.

Dimitri Van den Bergh

In set 3 kwam het tot een akkefietje. Dimitri Van den Bergh liet Michael van Gerwen verstaan dat hij te weinig ruimte kreeg om te gooien.

 

"Daar ga ik verder niet op in", reageerde Van den Bergh. "Ik heb geprobeerd om een professioneel dartsspeler te zijn."

Michael van Gerwen geeft Dimitri Van den Bergh weinig ruimte.

Van Gerwen maalt niet om akkefietje: "Hij moest iets doen"

Hoe zag Van Gerwen die opmerking van onze landgenoot: "Ik begreep niet wat zijn probleem was. Je moet je concentreren op je eigen spel. Dat is wat ik deed. Het kan inderdaad soms intens worden, maar dan moet je jezelf focussen."

"Hij zei wellicht dat ik aan het stampen was, maakt niet uit. Hij was aan het verliezen, dus hij moest iets zeggen."

Over zijn eigen spel was Van Gerwen meer dan tevreden, dat kan ook niet anders. "De WK-finale halen voelt fenomenaal, zeker ook met de manier waarop ik vanavond speelde." De drievoudige wereldkampioen gooide met een gemiddelde van 108,28.

"Ik gaf alles, mijn spel kost heel veel energie. Maar ik ben ertoe in staat. En dat is het belangrijkste. Het publiek staat ook achter mij, dat voelt fenomenaal."

Zijn 6e WK-finale wordt een heruitgave van die van 2019, tegen Michael Smith. De Engelsman maakte al bekend dat hij revanche wil. "Maar hij zal me niet kunnen afstoppen, niemand zal dat kunnen", klinkt het zelfverzekerd. "Ik voel me te goed."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.