Ga naar de inhoud

Coach steunt pechvogel Wout Faes: "Meestal maakt hij juiste beslissingen, nu eens niet"

Wout Faes beleefde een baalavond tegen Liverpool.

Met twee owngoals tegen Liverpool baalde Wout Faes gisterenavond als een stekker, maar coach Brendan Rodgers gelooft nog in de Rode Duivel. "Hij heeft al getoond tot welk niveau hij kan komen."

Niet één, maar twee owngoals in enkele minuten tijd. Leicester-verdediger Wout Faes was gisterenavond de grote pechvogel tegen Liverpool.

 

Eerst zag hij de bal in doel waaien toen hij een voorzet probeerde te keren, niet veel later ging een schot van Darwin Nunez via de paal en de Rode Duivel tegen de touwen.

 

"Het eerste eigen doelpunt is een beslissing die je als verdediger in een wedstrijd maakt", analyseerde coach Brendan Rodgers. "Er is geen echt gevaar. De bal zou in de handen van de doelman gekomen zijn. Het is echt pech, net als het tweede doelpunt. Dit kan je niet voorzien."

Wout speelt briljant sinds hij bij ons kwam in het begin van het seizoen. Hij maakt meestal de juiste beslissingen. Nu was dat eens niet het geval

Brendan Rodgers

"Wout speelt briljant sinds hij bij ons kwam in het begin van het seizoen. Hij maakt meestal de juiste beslissingen. Nu was dat eens niet het geval."   


"Natuurlijk is hij nu ontgoocheld, vooral met het eerste doelpunt", ging Rodgers verder. "Maar hij heeft een sterk karakter. Wout heeft op het voorbije WK geen minuut gespeeld en heeft dus misschien nog enkele wedstrijden nodig om terug in het ritme te komen." 


"Hij heeft al getoond tot welk niveau hij kan komen. Dit is jammer, maar in de tweede helft antwoordde hij al op een fantastische manier."   

Klopp: "Wout komt hier wel door"

Ook Liverpool-coach Jürgen Klopp had te doen met Faes. "Ik heb het als speler ook ooit meegemaakt dat ik twee eigen doelpunten maakte in een wedstrijd. Ik voel mee met hem", zei de Duitser.   

 

"De eerste owngoal was heel ongelukkig. Het kan niet meer ongelukkig. De tweede goal kan vallen als je voetbal speelt met volle intensiteit. De bal komt tegen de paal en je hebt geen reactie meer in huis. Wout komt hier wel weer door. Brendan zal hem daarbij helpen."