Ga naar de inhoud

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men in het voorjaar 2023 Sep Vanmarcke tegen

Sep Vanmarcke kiest voor een ruim Vlaams voorjaar: de 3 openingskoersen en daarna alle Vlaamse (semi)klassiekers.

Sep Vanmarcke zal in de eerste helft van 2023 in bijzonder veel Vlaamse koersen te zien zijn. De 34-jarige Belg van Israel-Premier Tech rijdt eind februari de 3 openingskoersen in België en vanaf Nokere alles tot en met Roubaix.

Vanmarcke lichtte zijn programma toe aan, nadat hij derde was geworden in de beachrace in Zeebrugge vandaag.

Hij begint aan zijn wegseizoen eind volgende maand in het Midden-Oosten, met de Saudi Tour (30 januari tot 3 februari). In de aanloop naar het klassieke voorjaar pikt hij ook nog de Spaanse Ruta del Sol (15 tot 19 februari) mee.

Daarna volgen voor Vanmarcke alle drie de Belgische openingskoersen: de Omloop Het Nieuwsblad (die hij in 2012 won), Kuurne-Brussel-Kuurne en Le Samyn.

 

Nadien geen Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico voor Vanmarcke: een tussentijdse stage bereidt onze landgenoot verder voor op een bijzonder drukke lente. Daarin rijgt hij van Nokere Koerse (15 maart) tot Parijs-Roubaix (9 april) de Vlaamse klassiekers en semiklassiekers aan elkaar.

"Nokere, Bredene, De Panne, en vanaf dan alles tot en met Roubaix", zo klinkt het. Dat betekent dus ook de E3, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Scheldeprijs.

BK beachrace

Voor hij aan dat wegprogramma begint, pikt Vanmarcke op 29 december eerst ook nog het BK strandrace in Bredene mee. Dat beachracen bevalt hem - en veel van zijn collega's - wel.

"Het is een goeie training op een andere manier. Maar wel de zwaarste van de winter: je hartslag is constant maximaal. Maar dit is leuk. Het zorgt voor beleving in de winter. De cross is iets te technisch voor ons, maar in een strandrace is het vooral hard fietsen."