Ga naar de inhoud

Voorbeeldig of knettergek? Kylian Mbappé kan seizoen van 69 matchen draaien

Kylian Mbappé zondagavond na de WK-finale.

In ons land en in Engeland wordt er al opnieuw gevoetbald na het WK, in Frankrijk pikken ze volgende week de draad weer op. Terwijl Lionel Messi nog nageniet van de Wereldbeker in zijn vaderland, verscheen Kylian Mbappé woensdag al bij zijn club PSG. De Fransman lijkt te passen voor een rustperiode, maar of dat verstandig is?

Zondag 18 december: Frankrijk verliest de finale van de Wereldbeker tegen Argentinië. Kylian Mbappé blijft ondanks een hattrick met lege handen achter.

 

Maandag 19 december: Frankrijk wordt in Parijs ontvangen, een beteuterde Kylian Mbappé groet de fans.

 

Dinsdag 20 december: Kylian Mbappé viert zijn 24e verjaardag.

 

Woensdag 21 december: PSG verwelkomt Kylian Mbappé weer bij de club.

 

Woensdag 28 december: PSG speelt thuis tegen Strasbourg. Met Kylian Mbappé?

Van 29 naar 69?

PSG gunt Lionel Messi zo'n 14 dagen vakantie na het WK in Qatar, Kylian Mbappé legde volgens Franse media een gelijkaardig aanbod naast zich neer.

 

Sinds 13 augustus staan er nochtans al 29 matchen op de teller van Mbappé, waarvan 9 bij Les Bleus.

 

Mocht PSG in het allerbeste scenario in alle competities de eindfase bereiken, dan kan Mbappé in principe nog 40 matchen toevoegen aan dat saldo.

 

Het gaat om 23 matchen in de Ligue 1, 6 in de Coupe de France, 7 in de Champions League en 4 bij de nationale ploeg.

 

Klokt de Fransman af op 69 matchen? Du jamais vu. 

Kylian Mbappé maandag bij de thuiskomst in Parijs.

Franse fysieke specialisten maken zich zorgen. "Het is niet ideaal", trappen ze een open deur in bij persagentschap AFP. 

 

"Er is de opeenstapeling van matchen, de intensiteit van het WK en het temperatuurverschil."

 

"Hij zal zijn lichaam extreem hard op de proef stellen, maar het gaat ook om een speler die zich kan laten begeleiden door een excellente medische staf."

 

"Hij neemt het risico dat hij te veel op zijn bord wil nemen, maar anderzijds heeft hij zichzelf altijd goed verzorgd. Misschien onderschatten we zijn tolerantie?"

Kylian Mbappé en PSG zullen waakzaam zijn over hoeveel hooi ze op hun vork nemen. Dat het nog straffer kan, bewees Pedri vorig seizoen als koorknaap. Lees hier nog eens hoe hij aan meer dan 70 matchen geraakte.