Ga naar de inhoud

Eli Iserbyt en Fem van Empel missen Gavere, afscheid in mineur voor Nederlandse

Eli Iserbyt werd afgevoerd na zijn val zaterdag.

Domper op de feestvreugde bij Pauwels Sauzen-Bingoal: Eli Iserbyt en Fem van Empel zeggen af voor de Wereldbekerveldrit van maandag in Gavere. Het duo is onvoldoende hersteld na hun valpartijen in Val di Sole vorige zaterdag. Voor Van Empel is het zo een afscheid in mineur bij haar werkgever.

Eli Iserbyt en Fem van Empel kwamen allebei stevig ten val op de sneeuw en het ijs in Val di Sole.

 

In Mol verschenen ze gisteren niet op het appel, het duo zou normaal gezien zijn opwachting maken maandag in Gavere.

 

Van Empel is leider in de Wereldbeker, Iserbyt staat derde. Maar het duo past aangezien ze "een moeilijke week achter de rug hebben door de kneuzingen".

 

"De wedstrijd in Gavere komt voor allebei helaas te vroeg. Zonde voor onze ploeg, maar vooral ook voor henzelf, want alle twee stonden ze er uitstekend voor in de wereldbekerstand”, treurt Jurgen Mettepenningen, teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Daags na Gavere hoopt Eli Iserbyt zijn derde plek in de Superprestige-stand toch nog te kunnen verdedigen in Zolder, maar het is nog een vraagteken of dat wel lukt.

Pauwels Sauzen-Bingoal

In deze kerstperiode volgen de wedstrijden elkaar razendsnel op. Dinsdag is Zolder de volgende opdracht voor de Superprestige.

 

"Daags na Gavere hoopt Eli Iserbyt zijn derde plek in de Superprestige-stand toch nog te kunnen verdedigen in Zolder, maar het is nog een vraagteken of dat wel lukt", geeft de ploeg nog mee. "De beslissing daarover valt na de komende trainingen."

 

"Fem van Empel, die geen rol speelt in de strijd voor de Superprestige-eindzege, heeft helaas wel al een streep door haar geplande deelname in Zolder moeten trekken."

Van Empel rijdt niet meer voor Pauwels Sauzen-Bingoal

Dat heeft ook gevolgen, want Fem van Empel trekt naar Jumbo-Visma op 1 januari en zal dus niet meer koersen voor Pauwels Sauzen-Bingoal. 

 

“Zolder was de laatste wedstrijd die Fem voor ons zou rijden, voor haar vertrek op 1 januari. Zo wordt het een afscheid in mineur, maar we onthouden de vele successen en leuke tijden die we samen hebben beleefd", zegt de ploegbaas nog. 

 

"We zijn trots op het enorme ontwikkelingsproces dat Fem bij ons heeft doorgemaakt: ze kwam bij onze ploeg binnen als onervaren juniore en verlaat ons nu als ’s werelds nummer 1 in het veldrijden."

 

"Ik hoop dat Fem goed herstelt van haar blessures en wens haar alle succes in de rest van haar wielercarrière.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.