Ga naar de inhoud

Venus Williams (42) krijgt wildcard voor haar 22e Australian Open: "Een eer"

Venus Williams op de US Open in september.

Venus Williams heeft een wildcard gekregen voor de Australian Open. Dat heeft de organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het jaar bekendgemaakt. De 42-jarige Amerikaanse doet komende maand voor de 22e keer mee aan het toernooi in Melbourne.

In tegenstelling tot haar zus Serena, die op de US Open haar zwanenzang beleefde, doet de oudste Williams nog wat voort.

De voormalig nummer 1 van de wereld bereikte 2 keer de eindstrijd van de Australian Open, in 2003 en 2017, maar ze verloor beide finales. Ze kwam de afgelopen jaren vooral door blessures amper in actie en zakte weg uit de top 1.000 van de WTA-ranking.

Williams deed dit jaar slechts aan 4 toernooien mee, waaronder de US Open. Ze werd in New York in de eerste ronde uitgeschakeld door Alison Van Uytvanck.

Bij haar laatste optreden op de Australian Open, begin vorig jaar, bereikte ze de tweede ronde. "Ik tennis al ruim 20 jaar in Australië en de Australische gemeenschap heeft me altijd enorm gesteund", zegt de Amerikaanse, die in het enkelspel 7 grandslamtitels won. "Het is een eer om opnieuw voor deze fans te mogen spelen."

Tweets over de wildcard:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.