Ga naar de inhoud

Philippe Dehaes coacht Greet Minnen in 2023: "Alle kwaliteiten voor hoogste niveau"

Greet Minnen is de nummer 126 van de wereld.

Philippe Dehaes heeft niet lang zonder werk gezeten. De tenniscoach zag in november zijn samenwerking met Elise Mertens stopgezet, maar de 51-jarige gaat nu in zee met Greet Minnen. "Ze staat niet waar ze thuishoort", is zijn mening.

De 25-jarige Minnen is de nummer 216 van de wereld, ze maakte vorige week in Angers haar rentree in het WTA 125-toernooi in de Franse stad, nadat ze in september een rugblessure had opgelopen.

"Greet contacteerde me toen mijn samenwerking met Elise Mertens was afgelopen", legt Dehaes uit. "Ze vroeg me of ik haar kon helpen en ik heb dat geaccepteerd."

"Ik ken Greet al heel lang en ik geloof echt in haar potentieel. Het probleem is dat ik verplichtingen heb met enkele tennisscholen in België en dus niet het hele jaar door kan reizen. Daarvoor zoeken we nog een oplossing."

"Voor de Australian Open is er al een akkoord gevonden met Laurence Courtois."

"Ze staat niet waar ze thuishoort"

Dehaes was er vorige week al bij in Angers, waar Minnen in de tweede ronde strandde. Momenteel is ze aan zet in het WTA 125-toernooi van Limoges, nadien zet ze haar voorbereiding op het nieuwe seizoen voort in het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in Wilrijk.

"Komend jaar zal ze voor het eerst in actie komen op het ITF-toernooi van Canberra", plant Dehaes. "Nadien volgen de kwalificaties voor de Australian Open. De rest van de planning moet nog worden vastgelegd."

"Greet heeft alle kwaliteiten om te schitteren op het hoogste niveau. Ze speelt heel modern tennis en beschikt over een goede service en krachtige slagen. Kortom, ze staat momenteel helemaal niet waar ze thuishoort."

De hoogste positie van Minnen was de 69e plaats in oktober 2021.