Ga naar de inhoud

Van Aert viert met verduivelde vod: "Ze probeerden alles, maar zelfs dat kon me niet afstoppen"

 zo 11 december 2022 16:55
Wout van Aert eert de bewuste vod op het podium in Dublin.
Wout van Aert eert de bewuste vod op het podium in Dublin.

Wout van Aert werd langs alle kanten bestookt in Dublin, maar zelfs een paaltje en een verduivelde vod konden de Belgische kampioen niet van de zege houden in de Wereldbeker veldrijden. "Mentaal was het lastig, maar gelukkig kwam het nog goed", reageerde Van Aert.

Het had heel wat voeten in de aarde, maar ondanks een botsing met een paaltje en een vod die in zijn achterwiel sukkelde, triomfeerde Van Aert zondag in Dublin. "Het was een heel lastige race voor mij. Vooral mentaal", reageerde hij achteraf.

 

"Ik heb mezelf in de wedstrijd moeten vechten, na een matige start. Toen ik me dan beter voelde, had ik een technisch probleem (de vod, red.), maar gelukkig kwam het nog goed. Ik heb nog nooit een cross in Ierland verloren, daar ben ik trots op", grapte hij.

 

Bij Renaat Schotte werd Van Aert voor de tweede keer geconfronteerd met de verduivelde vod. Letterlijk, want Schotte overhandigde Van Aert het bewuste crossrelikwie. Die laatste drapeerde het stuk stof rond zijn nek.

Ik had gelukkig snel in de gaten dat er achteraan iets blokkeerde. Het was een geluk dat het in de materiaalzone gebeurde, zo blijf ik in koers

Wout van Aert

"Ze probeerden me op alle mogelijke manieren af te stoppen, maar het is toch niet gelukt", lachte Van Aert. "Ik had gelukkig snel in de gaten dat er achteraan iets blokkeerde. Het was een geluk dat het in de materiaalzone gebeurde, zo blijf ik in koers."


Door het voddenverhaal zal de cross in Dublin lang herinnerd worden. Krijgt het kleinood een speciale plaats in Van Aerts huis? "Mijn kelder is een mini-museum, maar ook een rommelkot", knipoogde hij.

Gerelateerd: