Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Romain Saïss speelde ondanks blessure: "Vreemd dat niemand daar voordeel heeft uitgehaald"

 zo 11 december 2022 13:22
Romain Saïss werd met de draagberrie van het veld gehaald.
Romain Saïss werd met de draagberrie van het veld gehaald.

Romain Saïss viel gisteren op in de wedstrijd tussen Marokko en Portugal, maar niet al voetballend. Hij stond namelijk heel de wedstrijd te trekkebenen en gebruikte noodgedwongen zijn mindere voet om passes te geven. "Onverantwoord", aldus de analisten bij Villa Sporza.  

Marokko begon met zware benen aan de kwartfinale tegen Portugal. De manier waarop het speelt, vraagt fysiek enorm veel van de spelers. 

 

Romain Saïss begon zelfs met een blessure aan de kwartfinale tegen Portugal. Hij hield het uiteindelijk 56 minuten vol. Maar fraai was het allerminst. Hij was meer aan het manken dan aan het lopen en kon amper zijn linkerbeen gebruiken. 

 

Een kamikazeactie van de kapitein, of toch slim gezien van hem en de coach na de overwinning?

 

"Als je daar van buitenaf naar kijkt, dan kan dat eigenlijk niet. Vreemd genoeg heeft hij het nog lang kunnen volhouden. Maar ze hebben hem blijkbaar heel hard nodig", aldus Wesley Sonck. 

 

Franky Vanderelst was streng voor de keuze om hem op te stellen: "Ik vind het niet verantwoord. In zo'n belangrijke wedstrijd kan je op die manier toch niet beginnen aan de wedstrijd?"

 

Frank Boeckx blikte al vooruit: "Hij is wel kapitein natuurlijk. Maar als je ervan uitgaat dat je naar de halve finale doorgaat, mis je hem wel in die belangrijke wedstrijd."

 

Sonck vond het vooral opvallend dat Portugal er geen profijt uit wist te halen: "Er werden geen 1 tegen 1 situaties opgezocht en ze liepen ook niet in zijn rug. Als je zoiets ziet, moet je toch altijd langs die kant gaan?"

 

De kans lijkt klein dat Saïss nog minuten zal maken dit toernooi. Maar ook voor de andere spelers zal het een uitdaging worden om fit te geraken voor de belangrijkste wedstrijd uit hun leven. Kunnen ze de wereld opnieuw verbazen tegen Frankrijk?