Ga naar de inhoud

Greet Minnen plaatst zich voor tweede ronde op WTA-toernooi in Limoges

Greet Minnen

Greet Minnen (WTA 203) heeft zich zondag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het WTA 125-toernooi in het Franse Limoges (hardcourt indoor/115.000 euro). De 27-jarige Kempense haalde het na een uur en 17 minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-3) van de Amerikaanse Elizabeth Mandlik (WTA 126).

In de tweede ronde treft Minnen de Russische Anna Blinkova (WTA 80), het negende reekshoofd. Zij rekende eerder op de dag in haar eerste ronde in twee sets (6-4 en 6-4) af met de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 240), die dankzij een wildcard op de hoofdtabel stond. 

 

Kenin won in 2020 nog de Australian Open, maar zakte door blessures en vormverlies diep weg op de WTA-ranking.   

 

Minnen is de enige Belgische die haar opwachting maakt in Limoges. Alison Van Uytvanck (WTA 55), die het toernooi vorig jaar op haar naam schreef, kan noodgedwongen haar titel niet verdedigen omwille van rugpijn.   

 

Ook Minnen sukkelde de voorbije maanden met de rug. Limoges is pas haar tweede toernooi nadat ze tussen eind september en begin december out was.