Ga naar de inhoud

Weghorst vertelt uit wiens koker "het ge-ni-ale idee" van zijn vrije trap kwam

Van alle verrassende momenten op dit WK, was de late gelijkmaker van Nederland tegen Argentinië wellicht het toppunt. Door het late tijdstip en door de manier waarop Teun Koopmeiners en Wout Weghorst voor open monden zorgden. Filip Joos wou weten wiens idee die vrije trap was en kreeg antwoord bij de NOS.

"Als dit uit de koker van Louis van Gaal komt is hij ge-ni-aal!" 

 

"En als het uit de koker van de spelers komt, dan zijn zij geniaal. Onwaarschijnlijk. Niemand had dit verwacht. Niemand doet dit!"

 

Zoals iedereen wist commentator Filip Joos met zijn verbazing geen blijf tijdens zijn commentaar, net nadat Oranje had uitgepakt met een vrije trap, die uit een handboek American Football leek gekopieerd. Perfect ingestudeerd en ook zo uitgevoerd.

 

Wie had dit geïntroduceerd?

 

Bij de NOS gaf de maker van het doelpunt, Wout Weghorst, het antwoord. Hijzelf!

 

"Het is een variant uit mijn tijd bij Wolfsburg. Het werkte daar goed, en nu weer."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee records voor Weghorst

Dat het avontuur stopt in de kwartfinales, kwam hard aan bij de spits die ondertussen voor Besiktas speelt.


Weghorst schreef wel geschiedenis. Hij is de eerste invaller die twee keer scoort voor Oranje op een WK én hij scoorde het laatste doelpunt ooit in de reguliere speeltijd van een WK sinds databedrijf Opta gegevens bijhoudt sinds 1966.


De 2-2 van Weghorst viel na 100 minuten en 30 seconden spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.