Ga naar de inhoud

Thierry Neuville doet in Spa oproep na dodelijke rallyaccidenten: "Respecteer de regels"

 ma 5 december 2022 12:20
De fans werden begeleid naar de veilige toeschouwerzones.

Na de dodelijke rally-accidenten van de voorbije weken heeft het BK zijn kampioenschap zondag afgewerkt. Tijdens de laatste manche in Spa was er logischerwijs extra veel aandacht voor de veiligheid van de toeschouwers. Ook de rijders, onder wie Thierry Neuville, spraken zich uit: "Enkel als iedereen zich aan de regels houdt, kan het veilig worden."

Het BK rally hervatte zondag de competitie na het dodelijke accident vorige maand in de Condrozrally, waarbij er twee jonge toeschouwers om het leven kwamen. Bij dat accident stond het publiek in een verboden zone. 

 

Tijdens een rally is het immers niet toegestaan om als toeschouwer eender waar plaats te nemen. Enkel in de toegestane zones mogen fans gaan staan.

 

Zondag tijdens de Rally van Spa werden de veiligheidsmaatregelen dan ook nauwkeurig in het oog gehouden. Baanwachters en de zogeheten "nulwagens" keken er streng op toe dat de toeschouwerzones gerespecteerd werden.


Ook de rijders namen het voortouw in de opvolging van de veiligheidsmaatregelen. "Respecteer alstublieft de aanbevelingen van de baancommisarissen", deed Thierry Neuville, de Belgische wereldtopper in de rallysport, een emotionele oproep.


"De automobielsport blijft een gevaarlijke sport voor de rijders en voor het publiek. Enkel als iedereen zich goed aan de regels houdt, kan het veilig verlopen", luidde het.

Respecteer alstublieft de aanbevelingen van de baancommisarissen. Enkel als iedereen zich goed aan de regels houdt, kan het veilig verlopen

Thierry Neuville

Stéphane Lefevbre was uiteindelijk de primus in Spa. De Fransman had zich in de Condrozrally al tot Belgisch kampioen gekroond, maar zette in Spa dus de kroon op het werk.

 

Hij hield Grégoire Munster en Cédric De Cecco af. Thierry Neuville, die met een BMW M3 E30 reed, werd zesde op meer dan zeven minuten. 

Gerelateerd: