Ga naar de inhoud

Gezondheidstoestand van Pelé is stabiel: "Ik ben sterk en hoopvol"

Pelé en de Franse wonderboy in 2019.

Na onrustwekkende berichten in de Braziliaanse media over de gezondheidstoestand van voetballegende Pelé, heeft het ziekenhuis gemeld dat zijn toestand "stabiel" is.

De 82-jarige voetballegende werd in september 2021 geopereerd aan een darmtumor. Eerder deze week werd hij weer opgenomen in het ziekenhuis om zijn chemotherapiebehandeling te evalueren.

Volgens de Braziliaanse krant Folha reageert het lichaam van Pelé niet goed meer op de chemokuur en is er beslist om voor een palliatieve behandeling te gaan. Die richt zich op het verlichten van zijn lichamelijke ongemakken zoals pijn en kortademigheid.

 

Het ziekenhuis in Sao Paulo, waar hij sinds dinsdag wordt behandeld, meldt nu dat de toestand van Pelé "stabiel" is. "Hij reageert goed op de behandeling van zijn luchtweginfectie, zonder verslechtering in de laatste 24 uur."

Pelé zelf liet in een geschreven boodschap op Instagram weten dat hij zich "sterk en hoopvol" voelt nu hij de behandeling voor darmkanker voortzet. "Ik wil iedereen geruststellen. Ik ben sterk en hoopvol en ik ga door met mijn behandeling zoals altijd."

Ook de dochter van Pelé relativeerde de ernst van de situatie op haar sociale media. "De media worden weer gek. Mijn vader ligt in het ziekenhuis en krijgt medicatie. Maar ik ga nu niet plotsklaps naar daar. Dit is geen escalatie of noodgeval." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mbappé bidt voor Pelé

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.