Ga naar de inhoud

Pelé sukkelt met ontsteking aan luchtwegen, maar zijn toestand verbetert

Pelé moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft een ontsteking aan de luchtwegen opgelopen maar zijn gezondheidstoestand evolueert positief. Dat bevestigt het ziekenhuis in Sao Paulo waar de drievoudige wereldkampioen sinds dinsdag wordt behandeld.

De 82-jarige Pelé werd vorig jaar geopereerd aan darmkanker en moet zich daarom regelmatig aanmelden in het ziekenhuis ter controle. Dinsdag werd hij opnieuw opgenomen in het Albert Einstein ziekenhuis waar de artsen hem een antibioticakuur voorschreven vanwege een luchtwegeninfectie.    

 

"Zijn respons is zoals het hoort en de patiënt is stabiel, met een algemene verbetering van zijn gezondheidstoestand", klinkt het in officiële communicatie van het ziekenhuis. "Hij zal de volgende dagen in het ziekenhuis blijven om er verder te worden verzorgd."   

 

Pelé had gisteren via Instagram zelf al een geruststellende boodschap de wereld ingestuurd. De enige voetballer met drie wereldtitels op de erelijst (1958, 1962, 1970) bevestigde dat hij zijn maandelijkse controle aan het ziekenhuis bracht en bedankte iedereen voor de steunberichten.