Ga naar de inhoud

Opvallend: Jan Vertonghen geen aanvoerder, wel Kevin De Bruyne

Niet alleen de namen in de basiself zijn verrassend, ook de toewijzing van de aanvoerdersband. Jan Vertonghen is namelijk geen kapitein tegen Kroatië. Kevin De Bruyne zal straks als eerste uit de spelerstunnel wandelen.

Eden Hazard is aanvoerder van de Rode Duivels, maar bij zijn afwezigheid gaat de band normaal naar Jan Vertonghen. Tegen Kroatië is dat vreemd genoeg niet het geval - Kevin De Bruyne moet de troepen straks leiden.

 

Het doet vermoeden dat er toch iets gebroken is tussen Vertonghen en de Duivels. Eerder werd de verdediger ook al op het laatste moment vervangen tijdens het persmoment na de match tegen Marokko.

 

Twee keer eerder kreeg De Bruyne de voorkeur op Vertonghen, maar dat was tijdens het vacuüm na het vertrek van Vincent Kompany.