7. Aalst 8-10 26
8. Bergen 7-11 25
9. Luik 6-12 24
10. Brussels 4-14 22

In de eerste fase van de BNXT League spelen de Belgische en Nederlandse clubs een heen- en terugronde binnen de eigen landsgrenzen. De top 5 in België plaatst zich voor de Elite Gold-ronde met de top 5 van Nederland. De overige clubs gaan naar de Elite Silver-ronde.

Mechelen profiteert van nederlaag van Oostende en komt mee aan de leiding

zo 4 december 2022 17:19
Mechelen-voorzitter Luc Katra (archieffoto) mag weer vieren met Mechelen.

Aalst en Mechelen hebben de 9e speeldag van de BNXT League afgesloten met een spannend kijkstuk. Mechelen maakte in de slotfase het verschil en hijst zich zo naast leider Oostende.

Mechelen wint nipt en is coleider

Mechelen heeft geprofiteerd van de nederlaag van leider Oostende. In Aalst moest het wel knokken voor de volle buit.

Aan de rust leidde Mechelen de debatten met 4 punten voorsprong. Aalst kwam terug tot 77-77. Daarna pakte Mechelen uit met een beslissend slotoffensief. 77-81 was de eindstand.

De 6e zege in 8 matchen voor Mechelen, dat de leiderspositie deelt met Oostende.

22:48

Luik heeft de kelderkraker tegen Brussels gewonnen, zijn tweede zege van het seizoen. In de eerste twee quarters gaven de nummer 9 en 10 elkaar geen duimbreed toe, maar in het derde kwart sloeg Luik een mooie kloof. Ondanks een sterk slot kon Brussels een 8e nederlaag niet meer afwenden.

Oostende slikt tweede nederlaag

Leider Oostende weet voor het eerst in ruim een maand weer hoe het voelt om te verliezen in de competitie. Tegen een stug Bergen had het halfweg een nipte voorsprong, maar de thuisploeg ging er na de rust nog net over. Oostende moet na zijn tweede nederlaag van het seizoen Charleroi naast zich dulden op kop.

22:28

Bergen - Oostende: 80-78 (rust: 41-44)

Quarters: 17-24, 24-20, 19-16, 20-18

Topschutters: Breein Tyree (Oostende) 24 punten, Charlie Moore (Bergen) 14 punten

22:15

Verslag van Antwerp Giants - Charleroi

22:11

Charleroi pikt zegedraad weer op

Charleroi heeft na twee nederlagen op een rij opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Tegen Antwerp, dat net twee zege op een rij had geboekt, kwam het nochtans snel op achterstand (6-0). Maar met een sterk tweede kwart ging Charleroi met een voorsprong de rust in. Die gaf het niet meer uit handen.