Terwijl het WK in Qatar zijn ontknoping nadert, stomen de Belgische eersteklassers zich klaar voor de tweede seizoenshelft. Ontdek hier de resultaten van de oefenwedstrijden.

Bryan Heynen: "Grote voorsprong wil niet zoveel zeggen"

18:12

Genk-coach Vrancken: "Het missen van El Khannous is een nadeel, maar hij wil zelf zo snel mogelijk terug aansluiten"

17:52

Charleroi is kansloos tegen Reims

Felice Mazzu is met Charleroi tegen een 0-3-nederlaag aangelopen tegen Reims. Bij de Franse ploeg kwamen de Belgen De Smet, Busi en Foket allemaal in actie. Ook de coach van Reims is een bekend gekzicht: Will Still. Zijn oudere broer Edward Still eind oktober nog ontslagen als hoofdcoach van Charleroi.

17:50

STVV verslaat Westerlo

Sint-Truiden heeft Westerlo met 2-3 geklopt in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. In een partij die 2 keer een uur duurde, stond het halfweg 1-1, met een Truiens doelpunt van Brüls. In de tweede speelhelft scoorden Konaté en Texeira nog voor de Kanaries.

17:50
13:03

Club Brugge wint laatste oefenmatch

Club Brugge is klaar voor de Beker en het kerstvoetbal. In zijn laatste oefenduel van de winterbreak versloeg blauw-zwart Zulte Waregem met 3-0-cijfers.

Meijer bracht Club al na 7 minuten op voorsprong dankzij een mooie steekbal van Jaremtsjoek. Na de rust omspeelde Larin de doelman toen hij de bonus verdubbelde. Jutgla kopte daarna nog de 3-0 tegen de touwen na een voorzet van Mata.

Club speelde in de 1e helft met Mignolet, Boyata, Mechele, Meijer, Nielsen, Onyedika, Vanaken, Buchanan, Skov Olsen, Nusa en Jaremtsjoek. Na de rust kregen enkele jongeren hun kans zoals Sandra, Hautekiet, Audoor en Homma.

Zulte Waregem stond aan de aftrap met Bostyn, Derijck, Sissako, Fadera, Sangaré, Ndour, Tambedou, Rommens, Novatus, Thiam en Gano.

14/12/22
16:24
16:02

Standard - Valenciennes 0-1

Standard heeft met het kleinste verschil verloren van de Franse tweedeklasser Valenciennes. Mohamed Kaba scoorde 10 minuten voor tijd. Noë Dussenne liet een penalty liggen.

16:00
15:59
15:58

AA Gent - Heerenveen 4-1

AA Gent heeft in Spanje overtuigend gewonnen van de Nederlandse middenmoter Heerenveen. Cuypers (1-0 en 2-0), Salah (3-1) en Fofana (4-1) maakten de doelpunten.

Sydney van Hooijdonk, zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk, scoorde tegen voor Heerenveen.

Volgende week dinsdag voetbalt AA Gent in de Beker van België tegen Cercle Brugge. Vrijdag volgt een competitiematch tegen Standard.

15:56
15:55
15:29

Anderlecht - Rakow Czestochowa 1-1

Anderlecht heeft in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren 1-1 gelijkgespeeld tegen Rakow Czestochowa, de koploper in de Poolse hoogste klasse.

Lior Refaelov opende na een kwartier de score voor Anderlecht. Lange tijd leek zijn treffer te volstaan voor de zege, maar diep in de extra tijd maakte Rakow nog gelijk via Sebastian Musiolik.

WK-ganger Zeno Debast maakte bij Anderlecht zijn wederoptreden na zijn avontuur in Qatar. Hij stond centraal in de verdediging naast Wesley Hoedt.

Rakow vormde een mooie uitdaging voor Anderlecht. Het team staat op kop in Polen met maar liefst 9 punten voorsprong op Legia Warschau.

15:28
Lior Refaelov (archieffoto) scoort voor Anderlecht tegen Rakow.
15:12

Antwerp - KV Kortrijk 2-0

Antwerp heeft achter gesloten deuren KV Kortrijk geklopt. De nummer 3 in de Jupiler Pro League maakte het verschil in de tweede helft. Ekkelenkamp en Bataille werkten af.

Volgende week dinsdag komt Standard over de vloer in de 1/8e finales van de Beker van België. KV Kortrijk neemt het diezelfde avond op tegen OH Leuven.

15:11
15:01

(Jong) KV Mechelen - Espanyol 1-1

KV Mechelen heeft op stage in Spanje de punten gedeeld met Espanyol. Aanvaller Yonas Malede zette in de slotminuut een penalty om, na een fout op Frederic Soelle Soelle. De 16-jarige aanvaller was een van de vele jongeren die het laatste halfuur invielen.

Volgende week dinsdag pikt KV Mechelen de draad weer op met een bekermatch tegen Seraing. Vrijdag volgt een competitiematch tegen Cercle Brugge.

15:00
13:27

Anderlecht oefent met Wesley Hoedt in de ploeg tegen de Poolse leider Rakow.

13/12/22
18:22
Doelpuntenmaker Joseph Paintsil en Mike Trésor.
18:13

Genk - Metz 1-0

Competitieleider Genk heeft Spanje uitgezwaaid met een zege tegen de Franse tweedeklasser Metz (1-0). De twee teams speelden 3 keer 35 minuten. Paintsil maakte het enige doelpunt van de match, na voorbereidend werk van Trésor.

Volgende week woensdag ontvangt Genk Anderlecht in de 1/8e finales van de beker. Op tweede kerstdag voetbalt het in de kampioenschap tegen staartploeg Kortrijk.

18:12
Racing Genk op stage in Spanje.
17:05

Zulte Waregem - Union 1-2

Een week voor de 1/8e finale in de beker tegen Oostende heeft Union met het kleinste verschil gewonnen in Zulte. In een wedstrijd van 4 keer 30 minuten maakten Vanzeir en Puertas de doelpunten voor de vicekampioen. Tussendoor zorgde Fadera met een kopbal voor de 1-1.

17:04
Union-aanvaller Dante Vanzeir in actie tegen Zulte Waregem.
17:03
16:52
16:49

STVV - RKC Waalwijk 3-0

STVV heeft vertrouwen getankt voor de bekermatch van volgende week tegen Club Brugge. Het team uit Sint-Truiden klopte de Nederlandse middenmoter RKC met 3-0. Konaté, Hayashi en Okazaki werkten de bal binnen.

Bij RKC kwam voormalig Rode Duivel Bakkali (ex-Anderlecht) in actie. Hij zorgde voor het nodige gevaar, maar niet voor doelpunten.

16:49
10/12/22
16:46

Cercle wint duel tegen KV Kortrijk

In een wedstrijd tussen 2 West-Vlaamse eersteklassers heeft Cercle Brugge aan het langste eind getrokken tegen KV Kortrijk: 2-3.

Dankzij doelpunten van Kadri (KVK) en Hotic (Cercle) hielden beide teams elkaar in evenwicht aan de rust. Decostere bracht Cercle in de slotseconden van de 2e helft op voorsprong.

Na 90 minuten speelden beide ploegen nog een halfuur extra. Mbayo bracht KVK daarin op gelijke hoogte van Cercle. De Japanse WK-ganger Ueda besliste de match met de winning goal.

15:17
15:09

Club Brugge verliest ook tweede oefenpartij

Club Brugge heeft ook zijn oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam verloren. Coach Carl Hoefkens gaf een jong elftal de kans tegen de Nederlanders, maar keek halfweg tegen een 0-1-achterstand aan. Markelo had net voor rust toegeslagen.

Met tien nieuwe namen probeerde Club Brugge het tij nog te keren, zonder succes. Agrofiotis maakte er in het slot een 0-2-nederlaag van voor blauw-zwart. Club Brugge verloor eerder al een oefenduel tegen Rijsel met 1-0.

13:00

Genk klopt Elche na dubbele achterstand

Competitieleider Genk heeft zijn eerste oefenwedstrijd op stage in Benidorm winnend afgesloten. Tegen de Spaanse eersteklasser werd het vanmiddag 3-2.

Genk kwam na 10 minuten 0-1 achter door Ponce, maar Preciado maakte 4 minuten later al gelijk.

Het begin van de tweede helft was voor de Spanjaarden met de 1-2 van Milla als resultaat, maar in het slotkwartier trok Genk het laken alsnog naar zich toe Onuachu maakte er 2 in de 76e en 87e minuut. De laatste was vanaf de stip.

Genk speelt dinsdag nog een tweede oefenduel, tegen de Franse tweedeklasser Metz. Op 21 december hervat het Belgische debatten met een 1/8e finale in de beker tegen Anderlecht.

09/12/22
16:37

Union klopt Angers

Union heeft op stage in Murica gewonnen van het Franse Angers, dit seizoen hekkensluiter in de Ligue 1. Union ging rusten bij een 1-1-stand, Ayensa scoorde de Brusselse goal, maar kon na de rust de zege nog pakken. Het werd uiteindelijk 3-2, voor Union konden ook François en Nieuwkoop scoren.

16:35
08/12/22
19:16

Mazzu verliest met Charleroi

Voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Charleroi heeft Felice Mazzu een match afgewerkt als coach van de Carolo's.

Tegen Besiktas zette ex-Standard-speler Jackson Muleka de Turken al vroeg op voorsprong. Charleroi slikte voor de rust nog een 2e tegengoal. Mazzu zag in de 2e helft hoe de Iraniër Amirhossein Hosseinzadeh nog de aansluitingstreffer maakte. 2-1 was ook de eindstand.

19:15
18:01

Standard verliest met 4-1 van Nice

Standard heeft in een oefenpartij het hoofd moeten buigen voor Nice, de nummer 9 uit de Ligue 1. Halfweg keken de Luikenaars nog maar tegen een 1-0-achterstand aan na een doelpunt van Thuram, maar na de pauze ging Standard helemaal kopje-onder.

De Algerijn Andy Delort verdubbelde op het uur de score. Denis Dragus kon niet veel later weer de aansluiting vinden met een kopbal op een assist van Perica, maar lang duurde de vreugde niet bij Standard.

Bodart kon een strafschop van Delort wel nog tegenhouden, maar luttele minuten later moest de doelman zich toch omdraaien. Rosario zette in de slotfase de 4-1-cijfers op het scorebord. Standard speelde eerder al 3-3-gelijk in een oefenduel tegen Olympiakos.

17:56
17:55
17:55
07/12/22
21:48

Gent wint van Gent

AA Gent heeft Racing Gent met forfaitcijfers opzij gezet in de Cornelis Cup, een oefenpot tussen de twee stadsgenoten. De Buffalo's kwamen al snel op voorsprong via Hjulsager en zagen Cuypers (2x) en Hong voor een 0-4-ruststand zorgen. Hauge zorgde vlak na de rust voor de forfaitcijfers, daarna werd er niet meer gescoord.

21:47

AA Gent klopte zijn stadsgenoot in de derby

20:03

Oostende sleept gelijkspel uit de brand tegen Lille

Oostende keek met Lille de nummer 7 uit de Ligue 1 in de ogen. Na 4 minuten spelen opende Thierry Ambrose de score vanaf de stip.

Na de rust ging Lille op en over de kustjongens dankzij 2 goals van Alan Virginius. Oostende leek af te stevenen op een 1-2-nederlaag totdat Indy Boonen in de slotfase de gelijkmaker tegen het net knalde.

20:02
19:55

Zulte Waregem verslaat Ardennen

Exact 5 jaar geleden versloeg Zulte Waregem in de Europa League Lazio met 3-2. Vandaag stond met KVV Ardennen een bescheidener team tegenover Essevee.

Na 3 minuten knalde Ndour de openingstreffer binnen. Diezelfde Ndour verdubbelde nog voor de rust de voorsprong. 20 minuten voor tijd kwam de 0-3 op het bord: De Buyser zag zijn schot via een Ardennen-verdediger in doel verdwijnen.

06/12/22
18:18

Napoli-spits Victor Osimhen komt zijn ex-club Charleroi een bezoekje brengen tijdens de training:

16:45
16:21

Anderlecht vloert Panetolikos

Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd onder coach Brian Riemer gewonnen. Tegen de Griekse eersteklasser Panetolikos haalde paars-wit het met 1-2.

Na amper 6 minuten mocht Anderlecht al vieren. Fabio Silva dribbelde zich knap vrij in het strafschopgebied en kon de vrijstaande Murillo bedienen: 0-1.

Net voor rust kwam het tot een opstootje tussen de Grieken en de Brusselaars, maar veel meer leverde de eerste helft niet op. Pas in de slotfase kon Arnstad de score verdubbelen na een mooie steekbal van Raman.

Luttele seconden later kon Shengelia (ex-OHL) nog tegenprikken, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Grieken niet meer.

Zaterdag speelde Anderlecht in zijn eerste oefenduel nog 1-1-gelijk tegen OFI Kreta. Later deze week volg nog oefenmatchen nog oefenmatchen tegen het Spaanse Real Sociedad en het Poolse Rakow Czestochowa.

15:02

Genk wint oefenduel tegen Heerenveen

Racing Genk heeft in een oefenwedstrijd Heerenveen, de nummer 8 uit de Eredivisie, opzijgezet. De leider in de Jupiler Pro League haalde het met 3-1, dankzij doelpunten van Ally Samatta, Nicolas Castro en Paul Onuachu. Voor Heerenveen scoorde Anderlecht-huurling Antoine Colassin.

De Limburgers vertrekken woensdag op stage naar het Spaanse Benidorm. Daar wordt zaterdag nog geoefend tegen Elche, de hekkensluiter in La Liga, en volgende week dinsdag tegen FC Metz, de nummer acht uit de Ligue 2.

15:00
04/12/22
21:00

Standard speelt gelijk tegen Olympiakos

Standard heeft op stage gelijk gespeeld tegen de Griekse landskampioen Olympiakos. Standard kwam via Davida al vroeg op voorsprong, maar zag de Grieken op het uur gelijk maken via de ervaren El Arabi.

Via Ohio kwam Standard opnieuw op voorsprong, maar opnieuw kon Olympiakos die achterstand ongedaan maken, nu via Bakambu.

Niet veel later gingen de Grieken dankzij El Arabi zelf over Standard, met de 2-3, maar Ohio kon in de slotminuut alsnog een gelijkspel afdwingen.

20:58
15:55

KV Mechelen wint bij NAC

Coach Steven Defour en KV Mechelen hebben een 0-2-oefenzege behaald op bezoek bij NAC Breda. Voor de rust kende KVM weinig moeite met de thuisploeg, Da Cruz en Schoofs verzilverden het overwicht.

Na de koffie was NAC, dat onderaan de Nederlandse tweede klasse staat, de betere ploeg, maar dat resulteerde niet meteen in kansen en zeker niet in goals. KVM, dat heel wat jongeren kansen gaf, haalde zo ongeschonden het einde.

03/12/22
14:03

Lijnrechter verwijt KVO-coach belediging

PEC Zwolle duidt het incident met de KVO-coach en het arbitragetrio op zijn Twitteraccount. De trainer van Oostende kreeg volgens de verslaggever "een volslagen overdreven rode kaart", nadat hij het oneens was met een beslissing van de leidsman.

Omdat de trainer niet weg wil, vertrekt de arbitrage. De assistent-ref denkt in het Engels te zijn uitgescholden, "maar hiervan was geen sprake", stelt de verslaggever van PEC.

Na een goed gesprek keren de arbiters terug, maar de rode kaart blijft.

14:02
14:01
13:56
13:55

Oostende wint turbulente oefenmatch: rood voor KVO-coach

Een oefenmatch kan ook de gemoederen verhitten. In de eerste helft van Oostende tegen de Nederlandse tweedeklasser PEC Zwolle in Spanje leidde een hevige discussie met de scheidsrechter tot een rode kaart voor KVO-coach Dominik Thalhammer.

De lokale ref verliet daarop het veld en de match lag stil. Na een tijdje ging de partij toch weer van start, waarna KVO met 1-0 ging rusten. Bätzner scoorde op aangeven van Atanga.

In de tweede helft veranderde de score niet meer. Voor KVO was het de enige oefenmatch van de stage in Murcia, die morgen afloopt.

13:53
13:46
13:45

STVV klopt Eupen

Normaal was de oefenpartij in Eupen gepland, maar omdat er daar sneeuw viel, was Stayen de gastlocatie. En de thuisploeg won het pleit. Teixeira zorgde voor de 1-0 bij de rust, Bruno maakte er 2 na de pauze. Eindstand: 3-1.

02/12/22
14:33

Club Brugge verliest in Rijsel

Club Brugge heeft vrijdagvoormiddag in een vriendschappelijk duel een 1-0 nederlaag geleden tegen Rijsel, de nummer 7 in de Ligue 1.

Jonathan Bamba maakte in de 13e minuut het enige doelpunt van de partij, die achter gesloten deuren in het trainingscomplex van de Noord-Franse club gespeeld werd.

Blauw-zwart begon aan de wedstrijd met Senne Lammens, Clinton Mata, Brandon Mechele, Dedryck Boyata, Eduard Sobol, Raphael Onyedika, Casper Nielsen, Noah Mbamba, Shion Homma, Cisse Sandra en Chemsdine Talbi.

Na de rust kregen ook Balanta, Sabbe, Audoor, Engels, Cuevas en Willems speelminuten.