Transfers buitenland: "PSG bereidt bod voor op Belgisch toptalent Bakayoko", Thorgan Hazard naar PSV?

  Ook na de WK-break draait het internationale transfercarrousel nog toertjes. Ontdek hier de belangrijkste buitenlandse deals.

  Buitenlandse transfers

  spinner
  1. 17 uur 28. Vervangt de ene Belg de andere bij PSV? Het beloven nog boeiende uren te worden voor enkele Belgen in het buitenland. Vooral in Eindhoven broeit er toch iets. Betrouwbare Nederlandse media melden namelijk dat PSV doorduwt om Thorgan Hazard (29) op huurbasis over te nemen van Borussia Dortmund. De flankspeler maakte dit weekend alvast geen deel uit van de selectie voor de partij tegen Leverkusen. Ook Everton zou nog op de loer liggen. Daarnaast nóg een opvallend nieuwtje rond een Belg bij PSV. De Franse topclub PSG zou namelijk een bod voorbereiden op Johan Bakayoko. Dat meldt onder meer VI. Voor het 19-jarige toptalent, dat 2 keer scoorde in 9 competitiematchen, zou het een onverhoopte toptransfer zijn. In Eindhoven is Bakayoko zelfs nog geen onbetwiste basisspeler. .
  2. 30-01-2023.
  3. 13 uur 58. Leicester City haalt Braziliaan Tete. Leicester City heeft de Braziliaan Tete aangetrokken. De 22-jarige winger verliet vorig jaar Sjachtjor Donetsk na de Russische invasie en ging vanaf eind maart aan de slag bij het Franse Lyon. Daar was hij in 30 wedstrijden goed voor acht doelpunten en negen assists.  In principe zal Tete deze zomer terugkeren naar Shakhtar. Bij de Foxes wordt hij teamgenoot van onder meer Youri Tielemans, Dennis Praet, Timothy Castagne en Wout Faes. Leicester staat voorlopig veertiende in de Premier League met 18 punten uit 20 matchen. .
  4. 10 uur 53. Rechtsachter Malo Gusto is de volgende aanwinst voor Chelsea. Er staat geen rem op de koopwoede van Chelsea. De Londense club heeft de Franse rechtsachter Malo Gusto aangetrokken voor zo een 35 miljoen euro. Gusto is nog maar 19 jaar en komt over van Lyon, waar hij wel al 77 keer voor de eerste ploeg speelde.  En daar zullen waarschijnlijk ook nog een aantal wedstrijden bijkomen, want Chelsea leent Gusto tot het einde van het seizoen verder uit aan Lyon.  Chelsea paste opnieuw zijn beproefd recept toe om de nieuwe spelers een langdurig contract aan te bienden. Gusto tekent tot 2030. Dat is een boekhoudkundige truc waardoor Chelsea de regels van Financial Fair Play weet te ontwijken. De UEFA gaat om die reden de regels aanpassen. .
  5. 29-01-2023.
  6. 16 uur 57. Danjuma (ex-Club Brugge) op huurbasis naar Tottenham (en niet Everton). Arnaut Danjuma speelt tot het einde van het seizoen voor Tottenham. De Nederlandse flankaanvaller wordt uitgeleend door Villarreal, waar hij dit seizoen op een zijspoor was geraakt onder trainer Quique Sétien. Vorig seizoen was Danjuma nochtans een stuwende kracht bij Villarreal met 16 goals. De club speelde zelfs de halve finale van de Champions League.  Everton leek Danjuma een oplossing te bieden. De Nederlander zou zijn medische tests hebben afgelegd bij de club uit Liverpool, maar voor de nodige handtekeningen waren gezet, sprong Tottenham in de dans. In Londen biedt Danjuma tot het einde van het seizoen trainer Antonio Conte extra aanvallende opties. Danjuma moet de concurrentie aangaan met Son, Kulusevski, Richarlison en Lucas. Danjuma speelde tussen 2019-2021 al in Engeland voor Bournemouth. .
  7. 25-01-2023.
  8. 21 uur 17. Gepasseerd op Neerpede, nu bij Arsenal. Arsenal heeft zich van de diensten van de Poolse international Jakub Kiwior verzekerd. Dat deelde de Engelse competitieleider maandag mee. Volgen Engelse media legt de club van Leandro Trossard en Albert Sambi Lokonga zo'n 25 miljoen euro op tafel om de 22-jarige verdediger los te weken bij het Italiaanse Spezia. Kiwior vertoefde van 2016 tot 2018 bij de jeugd van RSC Anderlecht, maar kon er niet overtuigen. Daarna speelde hij in Slovakije voor Zeliziarne Podbrezova en MSK Zilina, voordat hij in de zomer van 2021 bij Spezia terechtkwam. Voor Polen verzamelde hij negen caps, op het afgelopen WK in Qatar was hij titularis. .
  9. 21 uur 05. Argentijns talent naar Man.City. Manchester City heeft zich met de Argentijnse belofte Maximo Perrone versterkt. Dat deelde de club van Kevin De Bruyne, tweede in de Premier League, maandag mee. De 20-jarige middenvelder komt over van zijn jeugdclub Vélez Sersfield. Volgens Engelse media is daar een transfersom van circa 9,25 miljoen euro mee gemoeid. Perrone zal zich midden februari, na de Copa America U20, bij zijn nieuwe ploegmaats voegen. Hij wordt door Manchester City gezien als een wissel voor de toekomst, maar zal wel al met het eerste elftal meetrainen. .
  10. 23-01-2023.
  11. 16 uur 50. Moukoko blijft ondanks buitenlandse interesse bij Dortmund. Duits toptalent Youssoufa Moukoko heeft zijn contract verlengd bij Borussia Dortmund. De 18-jarige international kon de afgelopen weken rekenen op heel wat buitenlandse interesse, maar verbindt zijn lot nu tot 2026 aan de Duitse topclub. "Ik speelde in de jeugdteams, zette hier mijn eerste stappen in het betaald voetbal en nu ben ik klaar om samen met de club de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten", vertelde Moukoko bij zijn contractverlenging. Moukoko debuteerde een dag na zijn zestiende verjaardag in het eerste team van Dortmund en werd vervolgens de jongste doelpuntenmaker in de Bundesliga in de geschiedenis van de club.    .
  12. 12 uur 51. Kompany lokt Zweeds international Hjalmar Ekdal naar Burnley. Burnley, de leider in de Engelse tweede klasse, versterkt zijn verdediging met de Zweedse international Hjalmar Ekdal. Hij komt over van Djurgarden IF en ondertekent bij het team van Vincent Kompany een contract voor 4,5 jaar. "Burnley en Kompany hebben dit seizoen al prachtige prestaties geleverd, het is iets waar ik echt deel van wilde uitmaken", vertelde de 24-jarige Ekdal. "Dit voelt heel goed. Ik kan niet wachten om het team te ontmoeten en te spelen voor het schitterende publiek op Turf Moor."  Ekdal, een centrale verdediger, debuteerde vorige zomer in de Nations League-wedstrijd tegen Servië voor de Zweedse nationale ploeg en telt intussen drie caps. .
  13. 09 uur 50. Gonçalo Guedes terug naar Benfica. Benfica huurt de 26-jarige Portugese vleugelspeler Gonçalo