Ga naar de inhoud

Straffe stoot: Anderlecht wipt titelverdediger Barça en staat in Final 4 van CL Futsal

Anderlecht won met ruime cijfers van Galati.

Sporting Anderlecht heeft voor een verrassing van formaat gezorgd in de Futsal Champions League. Anderlecht schakelde in de Elite Ronde titelverdediger en viervoudig eindwinnaar Barcelona uit.

Anderlecht in Elite Ronde:

wedstrijden elite ronde
Anderlecht Pula 3-2
Anderlecht Barcelona 5-5
Galati Anderlecht 0-9
stand in elite ronde
    m w g v +/- ptn
1. Anderlecht 3 2 1 0 + 10 7
2. Barcelona (Spa) 3 2 1 0 +9 7
3. Pula (Kro) 3 1 0 2 -3 3
4. Galati (Roe) 3 0 0 3 -16 0
De groepswinnaars van de 4 poules stoten door naar de Final 4.

Anderlecht in Elite Ronde

spinner
 1. 22 uur 13. Anderlecht bij de laatste 4 in Europa. Anderlecht mag naar de Final 4! Na de 9-0-overwinning tegen Galati was het bang afwachten wat titelverdediger Barcelona ervan zou bakken tegen thuisploeg Pula. Barça moest tegen de Kroaten winnen met minstens 6 goals verschil om in de stand nog over Anderlecht te wippen, op basis van het doelsaldo. Daar zag het lang niet naar uit, maar in het slot van de wedstrijd zette de viervoudige CL-winnaar nog een stevig slotoffensief op. Barcelona liep uit tot 7-2 en had dus nog één doelpunt nodig om Anderlecht uit het toernooi te knikkeren, maar een 8e goal kwam er niet meer van. Teleurstelling dus bij Barça en vreugde bij Anderlecht, dat zich maken opmaken voor de Final Four. Daarin neemt RSCA het in mei op tegen Mallorca uit Spanje en de Portugese clubs Benfica en Sporting. .
 2. 19 uur 09. Anderlecht wint ruim, maar kijkt straks vol spanning naar Barcelona. Na twee wedstrijden stond Anderlecht gedeeld eerste in zijn poule. Enig probleem was dat enkel de groepswinnaar doorstoot naar de Final 4 en titelverdediger Barcelona een beter doelpuntensaldo kon voorleggen. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Galati was de opdracht dan ook duidelijk: winnen en liefst met zo’n groot mogelijke score. Paars-wit trok meteen de aanvallende kaart en liet doelman Roncaglio hoog meespelen. Kapitein Gréllo opende van dichtbij de score, waarna Diogo niet veel later de  0-2 knap via de paal binnenschoof. Anderlecht ging op zoek naar doelpunten, maar mocht van geluk spreken dat Galati zijn gevaarlijke counters niet goed wist uit te spelen. Al deden de Brusselaars er voor de rust wel nog 2 doelpuntjes bij. Toch besefte Anderlecht dat een zege niet voldoende was en dat - mits een zege van Barcelona - het doelpuntensaldo de doorslag zou geven. Een opdracht die snel gehoor kreeg. Anderlecht haalde het telraam boven en klokte uiteindelijk af op een 0-9-zege. Of die zege genoeg is voor een plekje bij de Final 4 weten we straks na de wedstrijd van Barcelona (20.30 uur). .
 3. 17 uur 10. D-day voor RSCA Futsal. Vandaag is het D-day voor Anderlecht Futsal. Na 2 wedstrijden staat paars-wit op een gedeelde leidersplaats in de groep, samen met titelverdediger Barcelona. De Spanjaarden hebben wel een beter doelpuntensaldo en stoten daardoor momenteel door naar de Final 4. In de laatste groepswedstrijd moet Anderlecht dus hopen dat het zelf wint van Galati en Barcelona een steekje laat vallen tegen Pula. .
 4. 26-11-2022.
 5. 25-11-2022.
 6. 19 uur 16. Anderlecht houdt Barça op gelijkspel. De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg. Anderlecht had een vroege voorsprong te pakken na een pegel van Da Silva in het dak van het doel. De titelverdediger stelde snel orde op zaken. Matheus en Pito keerden de wedstrijd helemaal in amper 2 minuten. Paars-wit zag af, maar klampte aan. Op hoekschop knalde Diogo de gelijkmaker binnen. Het leverde slechts een korte opflakkering op, want nog voor rust diepte Barcelona de voorsprong uit: 2-4. De tweede helft leverde minder doelpunten en meer blessurebreaks op. Pas in het slot en na 2 goals van paars-wit brak de wedstrijd helemaal open.  Met nog enkele minuten te gaan - en met een vliegende keeper op het veld - ging Anderlecht op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook in het absolute slot van de wedstrijd. Dolle vreugde bij paars-wit, dat met 5-5 een knap resultaat neerzet. Barcelona en Anderlecht tellen nu beiden punten. Later vanavond (20.30 uur) spelen de groepsgenoten hun duel. .
 7. 19 uur 15.
 8. 24-11-2022.
 9. 22 uur 19. Anderlecht verslaat Pula. In de strijd op een ticket voor de Final Four is Anderlecht begonnen met een 3-2-zege tegen Pula. Paars-wit moest al vroeg achtervolgen, maar Tomic (voor de rust) en Diogo (na de rust) zetten de scheve situatie recht. Toen de Kroaten 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen, moest Anderlecht weer vol aan de bak. Jelovcic kopte de winning goal in de slotfase binnen. Morgen staat Anderlecht tegenover titelverdediger Barcelona, dat het Roemeense team Galati over de knie legde met 6-2. .
 10. 12 uur 49. Anderlecht met livestream. Anderlecht probeert zich deze week te plaatsen voor de Final 4 van de Futsal Champions League. We volgen alle wedstrijden met livestream, te beginnen vanavond om 20.30 uur tegen Pula uit Kroatië. .
 11. 12 uur 44.