Ga naar de inhoud

Ronaldo voor 2 duels geschorst na wegslaan telefoon van 14-jarige Everton-fan vorig seizoen

Ronaldo excuseerde zich voor het voorval van april.

Cristiano Ronaldo is door de Engelse voetbalbond (FA) alsnog voor twee wedstrijden geschorst, omdat hij eind vorig seizoen een telefoon uit de handen van een Everton-fan had geslagen. Ook krijgt de voormalige speler van Manchester United, dat dinsdag het vertrek van Ronaldo bekendmaakte, een boete van omgerekend zo'n 58.000 euro voor het wangedrag.

Het is nog niet bekend waar Ronaldo na het WK gaat voetballen. De 37-jarige Portugees zit na zijn vroegtijdige vertrek uit Manchester zonder club. Hij moest vertrekken bij United vanwege een kritisch tv-interview.

 

Het incident dateert van vorig seizoen. Ronaldo sloeg op 9 april na de verloren competitiewedstrijd tegen Everton een telefoon uit de handen van een supporter die hem filmde. De dag zelf nog bood Ronaldo zijn excuses aan.

Maar de tuchtcommissie van de FA had Ronaldo in september nog officieel aangeklaagd voor "ongepast en/of gewelddadig gedrag".