Buitenlandse transfers: Roma trekt oude bekende Ola Solbakken aan

    Vorig seizoen speelde Solbakken met Bodo/Glimt tegen Roma in de Conference League.

    Met het WK in Qatar ligt het profvoetbal wereldwijd even stil, maar het is de ideale tijd om al wintertransfers te regelen. Ontdek hier de belangrijkste buitenlandse deals.

    Buitenlandse transfers

    spinner
    1. 16 uur 29. Roma trekt oude bekende Ola Solbakken aan . De Noorse aanvaller Ola Solbakken verkast naar AS Roma. De maakte de Italiaanse club bekend. De 24-jarige Solbakken komt over van de Noorse club Bodø/Glimt, waar zijn contract eind dit jaar afloopt. De viervoudige international tekende een contract in Italië tot 2027. In 3 seizoenen bij Bodø/Glimt was Solbakken in 91 duels goed voor 20 goals en 24 assists. Dat leverde de club 2 titels op. Voor de Roma-fans is de spits geen vreemde: vorig seizoen leerde ze hem kennen in de Conference League. Bodø/Glimt pakte Roma met 6-1 in, met 2 goals van Solbakken. De spits scoorde ook in de 2-2-return in Rome. In de kwartfinale kwamen de twee teams elkaar weer tegen: 2-1 in Noorwegen, 4-0 in Italië. .