Ga naar de inhoud

Hoe vangen de Belgen de snelheid van Canada op? "De restverdediging!"

Alphonso Davies raakte net op tijd fit voor de match tegen België.

Het gevaarlijkste wapen van Canada is zonder twijfel de snelheid van jongens als Alphonso Davies, Jonathan David en Tajon Buchanan. Hoe zal België, met zijn oudere en dus tragere defensie, dit probleem opvangen?

Tegen Egypte zagen we nog hoe de defensie van de Rode Duivels kwetsbaar is in de rug, iets waar brommertjes als David en Davies ongetwijfeld van willen profiteren.

 

"Ik veronderstel dat wij meer balbezit zullen hebben dan Canada", zegt Jan Vertonghen. "We zullen vooral goed moeten staan als zij willen counteren, de zogenoemde restverdediging. Zien dat we altijd 3 tegen 2 of 2 tegen 1 staan."

 

Na Egypte hamerde de technische staf ook op enkele defensieve basisprincipes. "Enkele accenten zijn weer herhaald. Die waren misschien wat op de achtergrond geraakt. We hebben veel beelden gezien en er op training aan gewerkt. We zijn er klaar voor."

Wij zullen meer balbezit hebben dan Canada. We zullen vooral goed moeten staan als zij willen counteren.

Jan Vertonghen

"We mogen de Canadezen niet onderschatten", zegt bondscoach Roberto Martinez. "Het is een team dat goed op elkaar is ingespeeld, dat met hun snelle beentjes graag gebruik maakt van de open ruimtes."


Martinez verwijst graag naar de match tegen Panama, 4 jaar geleden. "Ook voor hun spelers was het de eerste keer op een Wereldbeker. We zullen die emoties moeten managen, hun enthousiasme evenaren. Het wordt meer dan een match van enkel verdedigen en aanvallen."