Ga naar de inhoud

Zesdaagse-koppel Fred Wright en Ethan Hayter woont al 3 jaar samen:"We nemen onszelf niet te serieus"

Fred Wright en Ethan Hayter rijden voor het eerst de Zesdaagse van Gent.

Naar schatting 200 Britten zullen dit weekend naar 't Kuipke afzakken om hun landgenoten Fred Wright en Ethan Hayter aan te moedigen in de Gentse Zesdaagse. "Hopelijk kunnen we er een mooie show van maken voor hen", zegt Hayter.

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) en Fred Wright (Bahrain-Victorious) kennen we vooral van op de weg.

 

De 2 getalenteerde Britten zijn ook huisgenoten en wonen al bijna 3 jaar samen in Manchester. "We zijn samen opgegroeid en trokken ook altijd samen naar de jeugdkoersen", vertelt Hayter. "We zijn goede vrienden."

 

Het samenwonen verloopt dan ook vlekkeloos. "We hebben dezelfde soort humor, Britse humor. We nemen onszelf niet te serieus."

 

Morgen zouden naar schatting 200 Britten de oversteek maken naar Gent om Hayter en Wright aan te vuren.

 

"Londen is niet zo ver van Gent. Er zullen veel mensen naar 't Kuipke komen die we goed kennen. Hopelijk kunnen we er een mooie show van maken voor hen."

We hebben dezelfde soort humor, Britse humor.

Ethan Hayter

Alleskunner Hayter is een van de rijzende sterren op de weg. Op het WK tijdrijden in Australië viel hij als 4e net buiten de medailles.

"Ik was er heel dichtbij, echt heel jammer. Het zou mooi zijn als ik het WK tijdrijden op een dag win."

 

"Enkele weken na dat WK won ik 2 keer goud en 1 keer zilver op het WK baanwielrennen. Dat was een mooie afsluiter van het seizoen."


Waarop focust Hayter de komende jaren op de weg? "Ik doe momenteel nog alles. Ik zie ook geen redenen om mezelf in een hokje te plaatsen."

 

"Misschien dat ik me in de toekomst zal specialiseren in iets. Nu geniet ik ervan om het soms goed te doen in tijdritten, sprints en klassementen."

Wright: "Roglic niet meer gehoord sinds incident in Vuelta"

Hayters huisgenoot Fred Wright beleefde op de weg zijn seizoen van de doorbraak.

 

De anticlimax kwam er in de Vuelta, toen Primoz Roglic na zijn zware val met een beschuldigende vinger naar Wright wees.

 

 In de laatste rechte lijn van de 16e etappe kwam Roglic in aanraking met Wright, waarna de Sloveen hard ten val kwam en de Vuelta moest verlaten. 

 

"Sindsdien heb ik niet meer gesproken met Roglic. Dat incident was een beetje een domper op een heel succesvol seizoen. Het is jammer dat dat is gebeurd", zegt Wright.

 

12 keer eindigde de 23-jarige Brit in de top 10 van een Tour- of Vuelta-rit afgelopen seizoen. In de Ronde van Vlaanderen werd Wright knap 7e.

 

"De Ronde op een dag winnen is een droom. Vorig seizoen heb ik getoond dat er veel potentieel is. Ik voel dat ik nog een stap voorwaarts kan zetten.

 

Wright zit nu al met zijn gedachten bij het voorjaar. "Het is nog 3 maanden tot de klassiekers, ik sta al te popelen."