Ga naar de inhoud

Thierry Neuville blijft kopman bij Hyundai: "Hebben sterke en ervaren rijders"

Thierry Neuville

Thierry Neuville en Esapekka Lappi rijden in 2023 een volledig WRC-programma voor Hyundai. Van Neuville was dat al bekend, maar dat de Fin Lappi een volledig seizoen krijgt, is wel een kleine verrassing. De derde wagen wordt gedeeld door Dani Sordo en Craig Breen, die na een mislukt seizoen bij Ford terugkeert naar het team dat hij in 2021 verliet.

Thierry Neuville kende een moeilijk seizoen, gekruid met tal van technische problemen en enkele stuurfouten. De Belg moest uiteindelijk vrede nemen met 2 WRC-zeges dit seizoen, in Griekenland en in de slotrace in Japan.

 

"We kunnen vol goede moed en met de nodige motivatie naar volgend seizoen kijken, wetende dat we sterke en ervaren rijders hebben", blikt Neuville vooruit op volgend jaar.

 

"Esapekka is een geweldige aanwinst voor ons team en ik weet zeker dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze missie. Het is ook leuk om Craig terug te hebben, die een derde auto deelt met Dani. Het is een goede combinatie van bekende gezichten en nieuw bloed, die ons zeker een nieuwe impuls zal geven aan het begin van een nieuwe campagne."

 

"De teamgeest is echt een belangrijke waarde bij Hyundai Motorsport, waarbij alle leden van het bedrijf bijdragen aan onze doelstellingen. Met onze line-up zijn we nu in goede vorm op weg naar een nieuw kampioenschapsjaar."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.