Ga naar de inhoud

Lamkel Zé moet dan toch niet in gesprek met Antwerp-fans na kleedkamerfilmpje

De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal legt Didier Lamkel Zé een effectieve boete van 1.000 euro op voor het provocerend filmpje dat hij maakte na de wedstrijd tussen Kortrijk en Antwerp begin oktober. Eerst moest de Kameroense aanvaller als straf ook in gesprek gaan met Antwerp en haar supporters, maar dat weigerde hij en in beroep werd dat deel van de straf ook geschrapt.

Na het competitieduel in oktober tussen Kortrijk en Antwerp, de ex-club van Lamkel Zé, nam de speler een filmpje op in de kleedkamer. In al zijn uitbundigheid filmde hij zichzelf terwijl hij "fuck you" zei en zijn middenvinger opstak aan "les gens d'Antwerp". In een tekstvak schreef hij ook "fuck Antwerp".   

 

Het Disciplinair Comité vond de video niet door de beugel kunnen en legde Lamkel Zé eind oktober twee wedstrijden schorsing met uitstel op. Die strafmaat blijft behouden, tot 20 november 2023.    

 

De Kameroener moest ook in gesprek gaan met Antwerp en haar supporters. Maar dat weigerde hij. Hij kreeg tijdens de match immers ook racistische beledigingen naar zich geslingerd.  Daarom ging de voetballer in beroep tegen het oordeel van het Disciplinair Comité. 

 

In de beslissing van de Disciplinaire Raad wordt de verplichte dialoog niet meer vernoemd.    

 

De 26-jarige Lamkel Zé werd de laatste drie duels van Kortrijk uit de selectie gelaten nadat hij onder meer had gezegd de club in januari te willen verlaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.