Ga naar de inhoud

Yellow Tigers ontmoeten wereldkampioen Servië op het EK in eigen land

 wo 16 november 2022 17:41

In Napels is vandaag geloot voor de groepsfase van het EK volleybal voor vrouwen (15 augustus tot en met 3 september 2023). Het EK wordt onder meer in Brussel en Gent gespeeld. De groepsfase belooft een pittige opdracht te worden voor de Yellow Tigers.

De Yellow Tigers (FIVB 12) zullen in poule A spelen. De wedstrijden worden in de Gentse topsporthal afgewerkt. 

 

De tegenstanders in de groepsfase: Servië (FIVB 1), Slovenië (FIVB 25), Polen (FIVB 10), Oekraïne (FIVB 24) en Hongarije (FIVB 38). 

 

Servië is regerend wereldkampioen en verloor de finale van het jongste EK. In 2011, 2017 en 2019 werden ze Europees kampioen. 

 

Naast de gelote tegenspelers mocht elk organiserend land zelf een team kiezen dat mee in de desbetreffende poule zal spelen. De Yellow Tigers kozen Slovenië.

 

Nadien kwamen ook nummer 1 van de wereld Servië, Polen, Oekraïne en Hongarije uit de trommel. De top vier van elk van de vier poules stoot door naar de volgende ronde. 

 

Marlies Janssens voerde de loting mee uit. "Het zal geen makkelijke opdracht worden als je de loting bekijkt", zei de Yellow Tiger. 

 

"Maar hopelijk kunnen we in eigen land met steun van onze fans iets extra's. We moeten de spirit en de vechtlust van het WK deze zomer (9e) meenemen.""

 

Het EK vindt van 15 augustus tot 3 september plaats in België, Duitsland, Italië en Estland.  

 

De 4 landen organiseren de groepsfase, de 1/8e finales en de kwartfinales worden verdeeld onder België en Italië. Ons land huisvest de halve finales en de finale.

Gerelateerd: