Ga naar de inhoud

Zulte Waregem bedankt zijn aanhang: "Een voorbeeld voor het Belgische voetbal"

Zulte Waregem heeft deel 1 van de competitie afgesloten op de 16e plaats. Het slotakkoord was een waanzinnige 5-5 tegen Eupen. In een open brief richt het bestuur zich tot de fans: "Als we allemaal samen - spelers, supporters en bestuur - achter onze club staan en er op een positieve manier blijven voor gaan, dan moet en zal deze missie slagen."

Zulte Waregem kampeert al een heel seizoen in de degradatiezone, maar weigert paniekvoetbal te spelen. Als enige ploeg in de rechterkolom heeft het zijn coach nog niet gewisseld.

 

Mbaye Leye leek zaterdag een belangrijke driepunter te scoren tegen Eupen, maar Essevee slikte op die achtbaan toch nog de 5-5 tegen Eupen.

 

Na die "bewogen en ongelofelijke avond" heeft het bestuur een brief geschreven die gericht is naar de fans.

 

"Bij het management en het bestuur is het besef groot dat er onze club nog moeilijke maanden wachten. Want een verlengd verblijf in de hoogste klasse is een must", luidt het.

Weet dat onze teams, sportief en extrasportief, zich dubbel plooien om ons doel te bereiken. Het spelverloop, blessures spelers, schorsingen, ongelukkige beslissingen van de arbitrage, … het is een harde context voor de huidige groep.

Zulte Waregem

"Maar naast de ontgoocheling en het besef van de ernst van de situatie is er ook grote trots. We merken dat iedereen tot het uiterste wil gaan, van spelers tot staf, van personeel tot fans."

 

"We zijn onder de indruk van jullie massale aanwezigheid, de sfeer die jullie in de Elindus Arena brachten … Essevee heeft échte supporters. We durven jullie als voorbeeld stellen voor het Belgische voetbal."

 

"Weet dat onze teams, sportief en extrasportief, zich dubbel plooien om ons doel te bereiken. Het spelverloop, blessures spelers, schorsingen, ongelukkige beslissingen van de arbitrage, … het is een harde context voor de huidige groep."

 

"Toch zullen wij als bestuur, spelersgroep en staf onze verantwoordelijkheid nemen en, ondanks de moeilijke financiële context van vandaag, de tweede seizoenshelft zo goed mogelijk voorbereiden."

 

"Als we allemaal samen - spelers, supporters en bestuur - achter onze club staan en er op een positieve manier blijven voor gaan, dan moet en zal deze missie slagen. Jullie zijn een voorbeeld voor het Belgische voetbal. Dank je wel voor de support van de voorbije en de komende maanden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.