Ga naar de inhoud

WK-podcast: "Een kleine spierblessure voor Ronaldo, dat zou Portugal goed uitkomen"

Is Ronaldo een vloek of een zegen voor Portugal?

Gisteren bespraken Filip Joos, Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt de kansen van België op het WK voetbal, vandaag richten we de schijnwerpers op een aantal - maar niet alle - toplanden. Wie heeft de beste kaarten? Lees/luister/bekijk deel 2 van de WK-podcast van De Tribune.

Beluister de aflevering van de WK-podcast:

Spanje

Aster Nzeyimana: "Ik vraag me bij Spanje af: wie gaat daar de goals maken? Enkel Morata is mee als spits."

 

Peter Vandenbempt: "Ze hebben er 7 meegenomen van Barcelona, die toch ook geen geweldig seizoen achter de rug hebben."

 

Filip Joos: "Tegen Spanje zal geen enkele ploeg méér balbezit hebben. Als je de bal geeft aan Gavi en Pedri, dan krijg je als tegenstander enkel de aftrap. Dan moet je daar op scoren."

 

Peter Vandenbempt: "Ik vond Spanje al heel goed op het EK. Het was doodzonde dat ze eruit lagen tegen Italië."

 

Aster Nzeyimana: "Ik vind het wel opvallend dat de bondscoach Thiago niet meeneemt. Als reden geeft Luis Enrique dat er nog fysiek werk aan is. Terwijl Thiago elke match bij Liverpool speelt."

 

Filip Joos: "Achteraan ben ik niet wild van Spanje."

Alles wat wij zeggen is relatief, want dit zou het eerste toernooi zijn waar onze voorspellingen uitkomen.

Peter Vandenbempt

Duitsland

Peter Vandenbempt: "Misschien krijg ik ongelijk, maar ik verwacht heel veel van Duitsland. Ze hebben met Flick ook een heel goeie coach. En volgens mij wordt Musiala een van de revelaties van het toernooi."

 

Filip Joos: "Ik ben zeer blij dat hij Hummels heeft thuisgelaten. Schlotterbeck achterin heeft mij verbaasd."

 

Peter Vandenbempt: "Duitsland heeft veel offensieve kwaliteiten, maar wel zonder diepe spits. Van Flick werd ook gezegd dat hij het brein was achter de Duitse wereldtitel van 2014."

 

Filip Joos: "Ik geloof minder in Duitsland, maar dat is puur een gevoel."

Frankrijk

Peter Vandenbempt: "Een Frankrijk zonder Kanté en Pogba, dat is toch een krater. Pogba is waardeloos bij zijn club, maar bij de nationale ploeg is hij fenomenaal."

 

Filip Joos: "Deschamps heeft dat als enige uit Pogba kunnen krijgen, terwijl alle clubtrainers dat ook geprobeerd hebben. Deschamps zei: jij mag niet de prima donna zijn, maar als je je rol goed vervult, worden we wereldkampioen."

 

Peter Vandenbempt: "Frankrijk kan geen wereldkampioen meer worden. Door de afwezigheid van die twee."

 

Filip Joos: "Ik was ook verbaasd dat Fofana er niet bij is. Terwijl ik daar met open ogen naar heb zitten kijken in de Premier League."

Frankrijk kan geen wereldkampioen meer worden.

Peter Vandenbempt

Brazilië

Peter Vandenbempt: "Als ik zie hoe Neymar dit seizoen heeft gelopen en gewerkt. En altijd fit was. Hij en Messi zijn het seizoen ingestapt met maar 1 doel: top zijn op het WK."

 

"Brazilië was 4 jaar geleden eigenlijk al héél goed. Het is de verdienste van België dat ze hen hebben uitgeschakeld."

 

Filip Joos: "Dat was toen een goeie ploeg, maar toch ook met jongens als Fagner. Dan is de kwaliteit nu toch beter. Alleen zijn hun backs een probleem. En bij de backs gebeurt er heel veel in het moderne voetbal."

 

"Daarnaast ben ik ook tevreden dat Gabriel Jesus bevrijd is uit zijn gouden kooi bij Arsenal. Daar gaan ze nog zoveel plezier aan beleven."

Portugal

Peter Vandenbempt: "Portugal doet niet onder voor Brazilië. Niet tussen de palen. Niet achteraan en zelfs niet op het middenveld en vooraan."

 

Filip Joos: "Alleen zit je met het probleem-Ronaldo en met het probleem van de coach."

 

Peter Vandenbempt: "Een kleine spierblessure bij Ronaldo zou Portugal goed uitkomen."

 

Aster Nzeyimana: "Als je ziet wat al die spelers in hun mars hebben... En toch spelen ze vaak draken van matchen! Je zou hen een bondscoach als Van Gaal of Flick toewensen."

 

Filip Joos: "Het zegt natuurlijk wel iets dat Portugal slechts via een achterdeur, de barrages, op het WK is geraakt."

Kameroen speelt de finale volgens Eto'o? Ik heb ze bezig gezien. Schrijf maar al op: Kameroen haalt 0 punten.

Peter Vandenbempt

Argentinië

Aster Nzeyimana: "Een bondscoach die Messi aan het lachen kan krijgen, dat is sowieso een volksheld. Op de laatste grote afspraken, zoals in de finale van de Copa America tegen Brazilië, stonden ze er altijd. Het is echt een ploeg, ze vechten voor elkaar."

 

Filip Joos: "Het middenveld van Argentinië baart me wel zorgen. Als ik dan de Brazilianen zie... Alleen is Messi Messi."

 

Peter Vandenbempt: "Het juk van 30 jaar verwachtingen is Messi eindelijk kwijt door die overwinning in de Copa America. Hij heeft al een grote trofee naar Argentinië gebracht."

 

Filip Joos: "Messi heeft wel nog nooit gescoord in de knock-outfase van een WK. Dat is toch bijzonder. Maar hij heeft de gunfactor van de hele wereld."

Bekijk de volledige aflevering op VRT MAX

De tribune

Nog maar enkele dagen tot de start van het WK voetbal en hoe kun je beter de WK-koorts aanwakkeren dan met een podcast van De Tribune met de voetbaldieren Filip Joos, Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt? De Rode Duivels, de favorieten, de dark horses, maar ook de airco in de stadions: alles passeert de revue.
wo 16 november 2022 85 min

Wil je helemaal mee zijn met het WK voetbal? Luister dan tijdens het WK elke ochtend naar een nieuwe aflevering van de WK-podcast van De Tribune. Presentator Jonathan Metdepenninghen praat met onze commentatoren in Qatar. Je kunt de nieuwe aflevering telkens vanaf 8.30 uur beluisteren in de app van VRT MAX en op Sporza.

FIFA Wereldkampioenschap

speeldag 3
 klassement
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Nederland7320151
2Senegal6321054
3Ecuador4311143
4Qatar0303017
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Nederland0000000
2Senegal0000000
3Ecuador0000000
4Qatar0000000
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Nederland0000000
2Senegal0000000
3Ecuador0000000
4Qatar0000000