Ga naar de inhoud

Tim Matthys over geflopte Esposito: "Hij had van in het begin niet zoveel vertrouwen"

Sebastiano Esposito werd gehuurd van Inter: de spits verdween vanaf september geleidelijk uit beeld.

Met Fabio Silva en Sebastiano Esposito rekende Anderlecht op 2 jonge gehuurde spitsen om in de aanval furore te maken. Maar waar de Portugees van Wolverhampton zijn stempel drukte, kwam de 20-jarige Italiaan nooit echt uit de verf. De jonge spits is inmiddels al weer teruggekeerd naar Inter.

Vorig jaar was de huurperiode van Joshua Zirkzee een schot in de roos. Dat kunstje hoopte Anderlecht dit seizoen te herhalen met Inter-jonkie Sebastiano Esposito. Maar die kon om diverse redenen geen potten breken in het Astridpark.

 

"Van Zirkzee hadden we ook verhalen gehoord dat het een lastige jongen zou zijn die niet altijd in de pas zou lopen", vertelt Anderlecht-scout en toekomstig sportief directeur bij KV Mechelen Tim Matthys in De Tribune.

 

"Maar in een juiste omgeving kunnen jongens toch de klik maken en slagen. Dat was bij Zirkzee het geval en hoopten we ook te zien bij Esposito. Maar dat is helemaal anders uitgedraaid."

Esposito is met grote verwachtingen naar Anderlecht gekomen. Hij wou zijn carrière echt lanceren. 

Tim Matthys

Esposito kon de hoge verwachtingen bij Anderlecht nooit inlossen. "Ik denk dat hij van in het begin niet zoveel vertrouwen had. Als je dan week na week op de bank zit, wordt het moeilijk voor zulke jongens", weet Matthys.

 

"Esposito is met grote verwachtingen naar Anderlecht gekomen. Hij wou zijn carrière echt lanceren. Misschien had hij zich er ook wat te veel van voorgesteld en heeft hij zichzelf daardoor wat te veel druk opgelegd."

 

Niet elke transfer kan dus een voltreffer zijn. "Scouting is teamwork. We bekijken wie goeie rapporten krijgt en dat was bij hem wel het geval. We hebben ook zijn achtergrond gecheckt, ook bij Romelu Lukaku. Je probeert gewoon een zo compleet mogelijk dossier te hebben. En dan hoop je dat het slaagt, maar dat lukt niet altijd."