Ga naar de inhoud

Ook tegenstander Rob Schoofs is streng voor supportersgedrag: "Hier zijn geen winnaars"

De spelers druipen af in Charleroi.

De lachende derde is KV Mechelen niet. Het kreeg gisteren 3 punten cadeau van de supporters van Charleroi, die de wedstrijd vroegtijdig lieten stopzetten door een drievoudig vuurpijlincident. Maar gelukkig wordt KVM-kapitein Rob Schoofs daar niet van. "Op deze manier winnen is allerminst een plezier", klonk het.

KV Mechelen leek na een matige wedstrijd af te stevenen op puntenverlies tegen Charleroi. Maar de supporters van de thuisploeg beslisten daar anders over. De wedstrijd moest vroegtijdig gestaakt worden omdat er tot 3 maal toe vuurpijlen op het veld werden gegooid.


"Dit heeft niks met voetbal te maken", vertelde KV Mechelen-kapitein Rob Schoofs na het voorval. "Het was al van in de 1e helft duidelijk dat de supporters dingen op het veld zouden gooien."

 

Het leverde KV Mechelen zo wel een 5-0-forfaitoverwinning op, maar ook Schoofs kijkt met veel treurnis naar de gebeurtenissen. "Oké, we hebben 3 belangrijke punten, maar op deze manier winnen is allerminst een plezier."

 

"Dit is zeer jammer voor onze sport, voor de club Charleroi en voor zijn spelers. Ik snap niet wat ze hier proberen te bereiken. Ze beroven hun ploeg van de overwinning."

 

"Er zijn geen winnaars vandaag."

Supporters denken tegenwoordig dat ze heel machtig zijn

Rob Schoofs, KV Mechelen

Het voorval in Charleroi is helaas geen alleenstaand feit. Het Belgische voetbal werd de voorbije weken al een paar keer overschaduwd door wangedrag uit de tribunes. 


"Ik vind het niet normaal dat de fans zo veel te beslissen hebben. Supporters denken tegenwoordig dat ze heel machtig zijn."

 

"Ik weet niet waar dit naartoe zal gaan. De laatste weken is er elk weekend ergens wel iets aan de hand. Dit is absoluut geen reclame voor het voetbal."