Ga naar de inhoud

Charleroi-fans bereiken kookpunt, geviseerde Bayat: "Met Mazzu op lange termijn werken"

Tennisballen en voetzoekers werden op het veld gegooid.

Charleroi heeft Felice Mazzu weer aan boord gehaald, maar dat brengt de rust niet terug op Mambourg. Voor de aftrap tegen KV Mechelen waren er al schermutselingen aan het stadion, voorzitter Mehdi Bayat wordt op de korrel genomen. Al na anderhalve minuut moest de match kort stilgelegd worden en op het kwartier kwam er een nieuwe lawine van voetzoekers. Uiteindelijk werd de match gestaakt na bijna 70 minuten. 

Het mag duidelijk zijn: bij Charleroi rommelt het en ook de match tegen KV Mechelen staat onder hoogspanning.

 

In de tribune waar de harde kern zit, werden voor de aftrap al tennisballen in beslag genomen na een inspectieronde van de politie. Buiten het stadion kwam het tot incidenten met enkele heethoofden.

 

Lang niet al het materiaal werd opgemerkt, want na anderhalve minuut vlogen de ballen en de voetzoekers het veld op. 

 

Na enkele minuten kon de match toch op gang gefloten worden. Slechts voor een kwartiertje, want daarna gingen de poppen weer aan het dansen. 

Het ontslag van voorzitter Mehdi Bayat werd geëist, maar die toont weinig begrip.

 

"Ik kan dit niet aanvaarden. We kunnen play-off II nog halen. Er moet een positieve sfeer hangen richting de overname van Felice Mazzu", reageerde hij voor aanvang van de match.

 

Die oude bekende - Felice Mazzu - keert binnenkort terug naar Charleroi als T1. Een verzoeningspoging met de misnoegde aanhang?

 

"Nog voor we echt gesproken hadden, dachten wij aan Felice en hij misschien wel aan ons. Daarna is het snel gegaan."

 

"We zoeken stabiliteit met hem. Bij zijn eerste passage wilde ik van hem een Alex Ferguson maken, maar uiteindelijk was het tijd voor hem om iets anders te beleven."

 

"Hij wilde proeven van Genk en ik heb hem toen gesteund in die beslissing. Nu keert hij terug met veel ervaringen en persoonlijke prijzen. We willen samen een pagina schrijven op lange termijn."

 

Het betoog van Bayat maakte weinig indruk: na 70 minuten - bij een 1-0 nota bene - sloeg de spionkop weer toe. De match werd definitief gestaakt, een 0-5-bestraffing hangt in de lucht. 

 

Lees hier de reactie van Bayat na de match.

Beelden van de incidenten: