Ga naar de inhoud

Mark van Bommel: "Als je de beker serieus wil nemen, moet je een VAR voorzien"

Mark van Bommel in discussie met scheidsrechter Wesli De Cremer.

Antwerp-coach Mark van Bommel vindt dat er een VAR aanwezig moet zijn bij de bekerwedstrijden. Antwerp speelde gisteren op het veld van SK Beveren in de Croky Cup, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Vincent Janssen kreeg al na 10 minuten een rode kaart en uiteindelijk kon Antwerp pas winnen na penalty's bij een 2-2-stand. 

Van Bommel gaat trouwens niet akkoord met die rode kaart voor zijn spits: "Ik weet niet of het een rode kaart is. Het is een duwende beweging, absoluut geen slaande beweging, daar was ik het niet helemaal mee eens."

 

Bovendien was er nog een discutabele fase bij de 2-1, waarbij van Bommel meent dat doelpuntenmaker Mbokani buitenspel staat: "Ik zie dus tijdens de wedstrijd dat die bal naar voren gekopt wordt tegen het achterhoofd van een speler van Beveren. Dat zie ik zelfs vanaf de zijlijn, als je zelf gevoetbald hebt, dan zie je dat. Dat lijkt dan buitenspel en dat wordt dan ook nog bevestigd."

Als wij in België deze competitie serieus willen nemen, moet er een VAR zijn

Antwerp-trainer Mark van Bommel

Hij pleit voor een betere scheidsrechterlijke aanpak - zoals in de Jupiler Pro League - om dergelijke situaties te vermijden: "Als wij in België deze competitie serieus willen nemen, dan moet er wel een vierde official aanwezig zijn en een VAR. Want dat kan gewoon de wedstrijd beslissen."