Ga naar de inhoud

Lierse K. maakt reclame voor voetbal op Lisp: "Hopelijk komen supporters terug"

Tom Van Imschoot zag zijn mannen 120 minuten strijden en pas na 20 penalty's het hoofd buigen.

Tweedeklasser Lierse K. stond op een zucht van een stunt tegen Anderlecht: pas na 120 minuten én 20 penalty's trok de Belgische recordkampioen het laken naar zich toe. "Zuur", verwoordde thuiscoach Tom Van Imschoot zijn gevoel. Maar hij was blij met de sfeer en ambiance waarvoor een vol huis zorgde. "Dit was reclame voor de club en onszelf."

De sfeer van de oude dagen was terug op het Lisp: meer dan 600 eters voor de match, 10.000 fans in de tribunes.

"We hebben er een echte bekermatch van gemaakt, maar zonder happy end", vertelde Van Imschoot na een bewogen avond.

Of Anderlecht verdiend doorgaat? "Bwah, het gaat over momenten. Wij hadden soms controle, maar Anderlecht deed ons de eerste 20 minuten wel pijn. In onze ogen was het een onterechte strafschop (voor de 0-1, red)."

"Maar daarna schieten we wel wakker. We gooiden alle schroom af en gingen er vol voor, tot de 120e minuut. We hadden nog de beste kansen in de verlengingen, dan is het dubbel zuur dat je de loterij verliest."

Slotsom: "We hebben reclame gemaakt voor onszelf, hier kunnen we alleen maar vertrouwen uit putten naar de toekomst."

Van Imschoot had getraind op de penalty's. "Maar je kunt dat op training niet nabootsen, het is dan grappig en lekker binnenschieten. Maar dat hebben de jongens vandaag gewoon verdergezet. Jammer van die laatste, maar iedereen pakt zijn verantwoordelijkheid en missen kan."

"Onze visie: Belgisch, kleine kern, mentaliteit en groepsgevoel"

Lierse heeft niet de weelde die Anderlecht wel heeft qua wisselmogelijkheden. "Aanvallend zijn we een beperkt, dat weten we, maar dat hoort ook wat bij de visie: Belgisch, kleine kern, streven naar de juiste mentaliteit en het groepsgevoel."

"En die groep heeft zich vandaag getoond aan een breder publiek. De 1B-competitie krijgt niet altijd die aandacht. Dan hebben de boys een fantastische prestatie geleverd."

Komend weekend komt Beveren in de Challenger Pro League naar Lierse, de leider in tweede klasse heeft ook 120 minuten bekervoetbal en een penaltyverlies in de benen (tegen Antwerp).

"Dat is dan nog een meevaller", grinnikt Van Imschoot, die met Lierse 3e staat. "Het zal langs beide kanten recupereren zijn. Maar laat ons toch ook wat genieten van deze avond. Ik hoop dat we een aantal potentiële supporters overtuigd hebben om de weg naar het Lisp terug te vinden."