Ga naar de inhoud

"Dit is Anderlecht onwaardig", zegt coach Robin Veldman na slopende bekerzege op Lisp

Robin Veldman is de interimkracht bij Anderlecht na het vertrek van Felice Mazzu.

Met bloed, zweet, tranen en een beetje geluk heeft Anderlecht zich gisterenavond op het veld van tweedeklasser LIerse K. kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de Croky Cup. Anderlecht-trainer Robin Veldman was achteraf niet te spreken over de prestatie van zijn team.

Na 120 minuten en 20 strafschoppen kon Robin Veldman opgelucht ademhalen. De kwalificatie voor de 1/8e finales van de Croky Cup was een feit.

 

"We gaan gelukkig door", aldus Veldman. "Het is uiteindelijk het resultaat dat belangrijk is. Ik ben wel ontevreden over de 2 tegendoelpunten die we slikken. Die slaan helemaal nergens op. We verliezen te makkelijk de bal."

 

"We zijn ook 70 keer aan de zestien van Lierse geweest en daar hebben we gewoon te weinig kansen uit gecreëerd. Het is onnodig dat het zo lang spannend is geweest en voor mij Anderlecht onwaardig."

 

"We hebben wel offensieve impulsen gehad, maar Lierse heeft met ziel en zaligheid verdedigd en alles gedaan om een doelpunt te voorkomen. Dat betekent natuurlijk dat wij daar ook meer tegenover moeten zetten om tot kansen te komen en daar ligt voor ons de grootste les op dit moment."

We hebben iets recht te zetten tegenover de supporters. Zij verdienen meer dan dit. 

Robin Veldman (trainer Anderlecht)

"We zullen echt een volgende stap moeten nemen op het vlak van zuiverheid", gaat Veldman verder.  "Dit scenario gaan we het hele seizoen nog tegenkomen en we spelen natuurlijk wel om doelpunten te maken."

 

Het WK staat voor de deur en dus krijgen de clubs ook een WK-break. Een die welgekomen is?

 

"Ik wil nog niet denken aan een WK-break, want dit weekend volgt nog een wedstrijd tegen Genk. Dat is een belangrijke wedstrijd voor ons en ik vind ook dat we iets recht hebben te zetten ten opzichte van onze supporters na de wedstrijd van vanavond. Zij verdienen meer dan dit."