Ga naar de inhoud

Hanne Desmet ook in finale van 1.000 meter gediskwalificeerd

Hanne Desmet werd twee keer uitgesloten in Salt Lake City.

Hanne Desmet heeft haar Wereldbeker in Salt Lake City afgesloten met een nieuwe diskwalificatie. In de finale van de 1.000 meter bracht ze een concurrente ten val.

Desmet probeerde zich in de laatste bocht nog voorbij de Duitse Anna Seidel te wurmen om de laatste plaats te voorkomen, maar daarbij kwamen ze allebei ten val. Desmet werd gediskwalificeerd.

 

Het kwam dus niet tot een revanche voor Desmet, die zaterdag in de finale van de 1.500 meter ook al werd uitgesloten na een onreglementaire actie.

 

De overwinning in de finale van de 1.000 meter ging naar de grote favoriete, de Nederlandse olympisch kampioene Suzanne Schulting. De Canadese Courtney Sarault en de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold, die ook onderuit ging, eindigden als tweede en derde. 

 

In december zetten de shorttrackers de reeks wereldbekerwedstrijden voort met twee weekeinden in Almaty, Kazachstan. Daar zal de momenteel geblesseerde Stijn Desmet er weer bij zijn. 

 

Naar verwachting kan België ook andere schaatsers afvaardigen, waardoor aan de  aflossingsraces (mixed en mannen) kan worden deelgenomen. Om financiële redenen kon de KBSF (Koninklijke Belgische Snelschaats Federatie) naar Salt Lake City geen volledige ploeg sturen.