Ga naar de inhoud

Lek pal boven balk beroert WK turnen: "Onbegrijpelijk dat wedstrijd niet stilgelegd werd"

De Britse Alice Kinsella tijdens haar oefening op de balk.

Een lek heeft gisteravond voor wat beroering gezorgd tijdens het WK turnen in Liverpool. Er drupte water pal op de balk, al wil onze commentator Inge Van Meensel niet gezegd hebben dat het resultaat beïnvloed werd. "Maar ze hadden de wedstrijd wel moeten stilleggen."

Het waren de Amerikaanse dames die na afloop van de teamfinale vertelden dat er een lek was en er nu en dan druppels op de balk vielen. "Jade Carey zag het tijdens haar oefening en er zijn nog gymnasten die het gezien hebben", vertelt Inge Van Meensel vanuit Liverpool.

 

"Zo'n balk is van leer, wanneer dat nat wordt, begint het te glijden. Sommige turnsters hebben geprobeerd om er tijdens hun opwarming kalk over te wrijven, maar veel tijd is daarvoor niet. Ik zag ook mensen met handdoeken. Het is onbegrijpelijk dat de wedstrijd niet even stilgelegd werd."

 

Was het niet handiger geweest om de balk enkele centimeters te verplaatsen? "Ik ben geen specialist, maar dat lijkt mij niet zo eenvoudig. Zo'n balk zit ook met bouten vast in de grond. Verplaatsen is niet evident."

 

"Of het lek het resultaat beïnvloed heeft? Dat kun je niet bewijzen. Er zijn gymnasten die gevallen zijn, maar je weet niet of dat met de balk te maken had. Het kan ook de stress geweest zijn."

 

"Het was wel een fantastische en hoogstaande finale. Alleen blijft de vraag waarom ze de wedstrijd niet even gestaakt hebben, want zoiets kan niet op dit niveau. Misschien hebben ze te laat ingezien dat het serieus was?"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkele toppers verloren hun evenwicht op de balk: "Die balk lijkt wel behekst"

Kijk vanavond naar teamfinale bij de mannen

De teamfinale bij de mannen is vanavond live te bekijken op Canvas vanaf 18.40 uur, om 20 uur wordt overgeschakeld naar het kanaal van Ketnet. Ook op sporza.be of in onze app streamen we de teamfinale.