Ga naar de inhoud

Ze vallen als vliegen: KV Oostende breekt met Yves Vanderhaeghe

 ma 31 oktober 2022 18:18
Yves Vanderhaeghe.

Ook KV Oostende wacht de laatste speeldagen voor het WK niet af: Yves Vanderhaeghe (52) moet plaats maken bij KVO. Vanderhaeghe staat met de kustclub op de 14e plaats in het klassement, 2 punten boven de degradatiestreep. Dominik Thalhammer (52), enkele weken geleden ontslagen bij Cercle Brugge, staat in de coulissen klaar. 

Yves Vanderhaeghe werd door KV Oostende in februari een tweede keer aan boord gehaald. Vanderhaeghe was de opvolger van de vertrokken Alexander Blessin.

 

Tijdens zijn eerste passage (2015-2017) aan de kust gooide Vanderhaeghe hoge ogen met KVO met onder meer een bekerfinale en een Europees ticket.

 

Dit seizoen is KVO een van de vele degradatiekandidaten. Het bestuur van de nummer 14 in de stand wacht niet langer af en stuurt zijn trainer door.

 

Vanderhaeghe is de 8e trainer die nog voor de start van het WK voetbal (20 november) op straat wordt gezet.

 

KV Oostende volgt het voorbeeld van KV Kortrijk, Cercle Brugge, KV Mechelen, Charleroi, Eupen, Anderlecht en Seraing. 

 

Sinds 17 oktober wisselden al liefst 6 clubs van coach.

 

In het huidige klassement hebben de nummers 10 tot en met 17 allemaal al op de stopknop gedrukt.

 

Zulte Waregem is als rode lantaarn gek genoeg de vreemde eend in de bijt. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"De prestaties gingen te veel bergaf"

"Eerst en vooral wil ik Yves bedanken voor zijn harde werk dat hij hier geleverd heeft", leidt CEO Gauthier Ganaye de ontslagbrief van Yves Vanderhaeghe in. "Hij zal ook in de toekomst altijd welkom blijven op KVO."

 

"Zo’n beslissing nemen, is nooit makkelijk, maar na 15 wedstrijden maakten we een evaluatie en we vonden dat de prestaties te veel bergaf gingen sinds onze degelijke seizoensstart."

 

"We vonden dat nu het juiste moment was om deze beslissing te nemen om zo een nieuwe impuls te geven aan onze spelersgroep én een nieuwe dynamiek te creëren voor de rest van het seizoen.”

 

KVO meldt dat het binnenkort zal communiceren over de nieuwe technische staf. Dominik Thalhammer wordt nadrukkelijk geciteerd.

 

De Oostenrijker werd op 19 september doorgestuurd bij Cercle Brugge, uitgerekend na de competitiematch tegen KVO.

 

Thalhammer was overigens al de opvolger van Vanderhaeghe bij Cercle Brugge.

Gerelateerd: