Ga naar de inhoud

Jaremtsjoek weer opgenomen in 'gehavende' CL-selectie van Club: "Goede reactie gezien"

Carl Hoefkens staat voor een moeilijke puzzel morgen. Club Brugge mist voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen heel wat steunpilaren. Zeker achterin. De 19-jarige Lynnt Audoor als oplossing? "Dat kan. Ik zie goede dingen van hem", vertelde Hoefkens alvast op de persconferentie.

Het lijstje afwezigen oogt indrukwekkend bij Club Brugge. 

 

De landskampioen mist de geschorsten Sylla, Odoi en Onyedika, én de geblesseerde Clinton Mata voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Ook Eder Balanta is er niet bij. "Hij ondervindt lichte hinder", klaarde Carl Hoefkens zijn afwezigheid uit op de persconferentie. 

 

Zo wordt de spoeling in de centrale as wel zeer dun voor morgen. "We zullen nadien pas kunnen inschatten hoe groot het gemis was. Er zijn inderdaad enkele sleutelspelers niet bij."

 

"Maar ik heb van bij de start van het seizoen gezegd dat deze kern heel veel kwaliteit bezit. Ik maak me geen zorgen over de jongens die morgen zullen spelen. Het geeft opnieuw de kans aan nieuwe spelers."


Zo wordt de jonge Lynnt Audoor (19) getipt als mogelijke vervanger in de defensie van Club. "Dat is inderdaad een mogelijkheid. Ik ben tevreden met wat ik zie van hem."

Goede reactie gezien van Jaremtsjoek

Carl Hoefkens

Carl Hoefkens neemt Roman Jaremtsjoek wél weer op in zijn selectie. De recordtransfer van Club Brugge werd zaterdag nog uit de lijst gelaten voor de match tegen KV Oostende. De spits zou geklaagd hebben over het gebrek aan speeltijd. 


"Voor mij is er nooit een probleem geweest. Eigenlijk kun je het wat vergelijken met de situatie van Noa Lang. Als coach wil je dan vooral een reactie zien van je speler."

 

"Dat hebben ze alletwee getoond. We hebben vanmorgen nog een goed en opbouwend gesprek gehad met elkaar."

Groepswinst

Het verschil tussen de eerste en de tweede plaats van de groep lijkt groot te zullen worden bij de loting voor de 1/8e finales. "Maar ik ben daar eigenlijk niet mee bezig", counterde Hoefkens. 

 

"Ik wil elke wedstrijd winnen en ik wil een groep winnaars. Het maakt niet uit tegen welke ploeg we spelen. We kunnen ons morgen opnieuw tonen aan Europa. We kunnen groepswinnaar worden. Dat zijn fantastische kansen. We gaan daar alles voor geven."   

 

Club won op de openingsspeeldag met 1-0 van Bayer Leverkusen. Maar de Spanjaard Xabi Alonso staat intussen aan het roer. "Ze spelen nu anders", gaf Hoefkens nog aan. "Ze willen meer op balbezit spelen. Dat is een belangrijke wijziging. Of dat goed of slecht voor ons is, moeten we nog zien."