Michael Somers en Mieke Gorissen veroveren in Mol leidersplek in CrossCup

zo 30 oktober 2022 15:18
Michael Somers zag zijn sterke prestatie beloond met de 2e plek in de daguitslag en de leidersplek in de CrossCup.

Mol was vandaag het decor voor de 2e manche van de CrossCup. Bij de mannen liep Michael Somers zich in de kijker met de 2e plaats. Mieke Gorissen liep een knappe cross bij de vrouwen, beloond met de 3e plek.

Rond het Zilvermeer van Mol schoot de Oegandees Joel Ayeko als een bliksemschicht weg.

Achter hem waren alle ogen gericht op onze landgenoot Michael Somers. Hij leek halfweg de wedstrijd naar de Oegandees toe te snellen, maar het gaatje raakte net niet op tijd gedicht.

Somers eindigde aftekende tweede en is daarmee de nieuwe leider in de CrossCup.

De 20-jarige Ruben Querinjean (Belgisch kampioen korte cross) mocht als 3e mee op het podium. Vorige week won diezelfde Querinjean nog met Rock'n Run Team de Relays in Berlare.

Het podium bij de mannen: 1. Joel Ayeko 2. Michael Somers 3. Ruben Querinjean.

Mieke Gorissen neemt leiderstrui over van Lisa Rooms

Bij de vrouwen moest de Keniaanse Mauerine Cheotich al snel een prijs betalen voor haar snelle start.

De Zweedse Sarah Lahti nam het dirigeerstokje over en won uiteindelijk met een woestijn van voorsprong op de Nederlandse Silke Jonkman.

De strijd om de beste Belgische was een kolfje naar de hand van marathonspecialiste Mieke Gorissen. Ze eindigde 3e algemeen. Eline Dalemans was de 2e Belgische op de 5e plaats.

Gorissen neemt de leiderstrui over van Lisa Rooms, die de streep vandaag bereikte als 4e Belgische.

Het podium bij de vrouwen: 1. Sarah Lahti 2. Silke Jonkman 3. Mieke Gorissen.