Ga naar de inhoud

Devin Booker dirigeert Phoenix Suns naar winst in topper tegen Golden State

Stephen Curry verdedigt op Devin Booker.

In de NBA heeft Golden State de topper in de Western Conference verloren. Op het veld van Phoenix leed de regerende kampioen afgelopen nacht een zware nederlaag.

Met Phoenix en Golden State stonden twee titelpretendenten in het Westen tegenover elkaar. Net als in zijn vorige 3 wedstrijden had Golden State het defensief niet op orde, de voorbije jaren nochtans een van de grote sterktes van de Warriors.

 

In het 3e quarter, ontsierd door heel wat technische fouten en de uitsluiting van Klay Thompson, plaatsten de Suns een 22-9-tussenspurt die de Warriors niet meer te boven kwamen. Phoenix won uiteindelijk nog met ruim verschil: 134-105.

 

Bij de thuisploeg was Devin Booker de topschutter met 34 punten. Stephen Curry was de topscorer van de bezoekers met 21 punten. De Warriors hebben nu 2 van hun eerste 4 wedstrijden verloren. Afgelopen weekend ging de kampioen ook al onderuit tegen Denver.

De uitslagen van dinsdagnacht:

  • Washington - Detroit 120-99
  • New Orleans - Dallas 113-111
  • Oklahoma City - LA Clippers 108-94
  • Phoenix - Golden State 134-105

Bekijk ook: de strafste 20 dunks uit de eerste week in de NBA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.